Greatest Hits Collection: Kultne rockerice Cacadou Look

Cacadou look, čuveni opatijski rock sastav, snimio je u osam godina postojanja dva studijska albuma i postao prvi ženski bend koji je objavio izdanje na prostoru bivše države.Sredinom 1980-ih objavljuju singlove ‘Sama’ i ‘Kao pjesma’, kojima osiguravaju mjesto u eteru radijskih postaja diljem zemlje. Ubrzo potpisuju ugovor s izdavačkom kućom Jugoton i objavljuju prvijenac ‘Tko mari za čari’. Producenti Husein Hasanefendić Hus i Tomo in der Mühlen pobrinuli su se za sjajan zvuk na albumu, a bend je zaokružio priču nastupima uživo.

Na drugom studijskom izdanju ‘Uspavanka za Zoroa’, Cacadou Look bilježe suradnju sa svjetski poznatim producentom Tedom Haytonom i objavljuje neke od svojih najpoznatijih naslova: ‘Baum Bam Bam’, ‘Baš kao nekad’, ‘Krenite s nama’ i ‘Samo za tebe’. Ovim albumom privukle su pozornost velikog broja obožavatelja, no zbog ratnih zbivanja nisu bile u mogućnosti nastaviti s radom. Posljednji nastup bend je održao 25. svibnja 1991. godine.

Najveća vrlina Cacadou Looka bila je glazbena razigranost koja im je omogućila da stvaraju pamtljive hitove, prerađuju stare klasike, a da to uopće ne zvuči retro, zatim da sviraju gitare, plešu i pjevaju i da se sve to skupa čini dijelom jednog svijeta iz bajke.

Kao podsjećanjena ta stra dobra vremena, Croatia Records izdala im je album u sklopu svoje edicije ‘Greatest Hits Collection’.

C. R.


Tagged: , , , , , , , , ,