Rade Šerbedžija: Greatest Hits Collection

Rade Šerbedžija, slavni kazališni i filmski glumac, pjesnik i profesor dobio je svoje izdanje u novoj ediciji ‘Greatest Hits Collection’ diskografske kuće Croatia Records.Rade Šerbedžija-Greatest Hits CollectionNa kompilaciji se nalazi 17 pjesama koje je Rade Šerbedžija snimio u posljednjih osam godina na albumima s Miroslavom Tadićem ‘Imam pjesmu za tebe’, ‘Ponekad dolazim, ponekad odlazim’, i Zapadni kolodvor bendom na albumu ‘Vrijeme je, draga, vrijeme je’. Riječ je o najvećim hitovima kao što su ‘Imam pjesmu za tebe’, ‘Kose boje maka’, ‘Povratak ratnika’, ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje’, ‘Moj otac’, ‘Ne daj se, Ines’ i sjajan duet s Kemalom Montenom ‘Ni u tvom srcu’.

Na kompilacijski album uvrštena je i najnovija pjesma ‘Brodovi’ s kojom će Rade Šerbedžija nastupiti na ovogodišnjim 19. Večerima dalmatinske šansone, a koja je prema prvim reakcijama već osvojila kritiku i širu javnost. Pjesmu su 1982. godine na Silbi napisali veliki splitski novinar, književnik, pjesnik i esejist Momčilo Popadić i Rade Šerbedžija, a nikada nije objavljena. Pjesma je snimljena u studiju Elvisa Stanića koji je ujedno i odsvirao i aranžirao pjesmu. To je i najava nove suradnje između Rade i Elvisa, koji će po prvi put producirati novi album koji je u pripremi.

Uz CD sa 17 pjesama, ‘Greatest Hits Collection’ sadrži i poster Rade Šerbedžije te sve dostupne glazbene artikle (CD, DVD, LP) Rade Šerbedžije i suradnika.

C. R.


Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić
Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić oduševili Šibenik
Tagged: , , , , , , ,