Rade Šerbedžija: Trostruki live album Lisinski 2015

U zagrebačkom restoranu Gallo pred brojnim kolegama, prijateljima i uzvanicima predstavljen je novi album ‘Lisinski 2015’ Rade Šerbedžije i Zapadni kolodvor banda, koji je snimljen 21. travnja 2015. u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.
Rade ŠerbedžijaDvostruki CD i DVD ‘Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor – Lisinski 2015’ predstavili su direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, slavni filmski i kazališni glumac, pjesnik, glazbenik i profesor Rade Šerbedžija te glazbeni kritičar Hrvoje Horvat. Želimir Babogredac je u uvodnom dijelu istaknuo važnost albuma koji je ovjekovječio ovaj koncert za pamćenje, na kojem je velikim dijelom gostovao i Arsen Dedić, jedan od naših najvećih umjetnika, skladatelja, pjesnika, kantautora, pjevača i aranžera.

‘Ovaj koncert je bila potvrda da smo nekada zajedno postojali i te njegove pjesme zajedno pjevali. To je bio pohod učitelja u gostima jednom od svojih bezbrojnih učenika. To je tako i tako treba i da ostane. Bio je najveći i najposebniji, čovjek koji je svoje ime i prezime duboko uklesao u naše sudbine. Zatim je došao koncert. Ja sam kratio svoj program i izbacivao mnoge svoje pjesme da nam koncert ne bude predugačak, a onda sam se pretvorio u ono što sam uvijek i bio – u njegovog odanog obožavatelja, i zaboravio sam da je to moj koncert. I tako sam se osjećao sretno. Bio sam opet u svojoj mladosti, zaljubljen u poeziju velikog Arsena Dedića’, opisao je Rade Šerbedžija vlastite dojmove o koncertu.

Hrvoje Horvat zahvalio je Radi Šerbedžiji što se ponovno, uz sjajne glumačke vještine, odlučio baviti i svojom drugom ljubavi, glazbom, jer je u posljednjih osam godina, kroz suradnju s Miroslavom Tadićem, ali i izvrsnim Zapadni kolodvor bandom objavio sjajne autorske pjesme i obrade te održao veliki broj uspješnih koncerata. Nakon toga, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor band, kojeg čine Pere Ištvančić, Marjan Krajna, Ranko Purić Campi, Antun Stašić, Branko Bogunović Pif i Nenad Jura Vrandečić, održali su polustani koncert za uzvanike.

C. R. / Foto: Rene Karaman


Rade Šerbedžija - Lisinski 2015
2 CD i DVD: Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor – Lisinski 2015

Arsen Dedić i Rade Šerbedžija
Ne daj se Ines: Rade Šerbedžija i Arsen Dedić
Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,