2 CD i DVD: Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor – Lisinski 2015

Napokon je objavljen dvostruki CD i DVD ‘Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor – Lisinski 2015’, u izdanju Croatia Recordsa, s posebnim gostom Arsenom Dedićem.
Rade Šerbedžija - Lisinski 2015Slavni filmski i kazališni glumac, pjesnik, glazbenik i profesor Rade Šerbedžija ugostio je jednog od najvećih umjetnika, skladatelja, pjesnika, kantautora, pjevača i aranžera Arsena Dedića na ovogodišnjem koncertu za pamćenje koji se održao 21. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Tijekom čak trosatnog koncerta, Rade Šerbedžija je naglasak stavio na predstavljanje zadnjeg studijskog albuma ‘Vrijeme je, draga, vrijeme je’ s kojeg je odsvirao brojne pjesme, a uz zanimljive video projekcije isječaka iz starih Radinih filmova i spotova, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor prisjetili su se i starih hitova.

Kao poseban gost predstavljen je Arsen Dedić koji je uz duhovite anegdote i poeziju te otpjevavši vlastite klasike na najbolji način s Radom Šerbedžijom zaključio ovu posebnu noć u Lisinskom. Poseban doprinos atmosferi dali su gosti Jure Ivanušič, Milica Šerbedžija koja je oduševila vokalnom interpretacijom vlastite pjesme ‘I Thought’, ali i duetom s Radom u pjesmi ‘Moon River’ te Saša Lošić koji je jednoglasno s publikom otpjevao hit ‘Bolje biti pijan nego star’. Zapadnom kolodvoru su se pridružili Danilo Šerbedžija na gitari i Belma Alić na violončelu.

Album se sastoji od dvostrukog CD-a s 26 pjesama te DVD-a s 40 pjesama. Na prvom CD-u su pjesme koje je izveo Rade Šerbedžija uz Zapadni kolodvor te s brojnim gostima, a na drugom CD-u su pjesme koje je otpjevao Arsen Dedić uz Zapadni kolodvor te dva dueta s Radom Šerbedžijom, ali i poezija koju je Arsen izrecitirao. Na DVD-u se nalazi snimka ovog sjajnog koncerta čiju režiju potpisuje Marko Zeljković.

U ovom bogato opremljenom izdanju nalazi se i knjižica u kojoj je svoje dojmove o koncertu zapisao sam Rade Šerbedžija. Fotografije izdanja potpisuju Vladan Elaković i Marko Šolić, a dizajn Fabrika iz Sarajeva.

C. R.


Arsen Dedić i Rade Šerbedžija
Ne daj se Ines: Rade Šerbedžija i Arsen Dedić
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,