Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić oduševili Šibenik

S dozom treme i poštovanja u glasu, Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić osvojili su Šibenik i napravili noć za pamćenje, noć o kojoj će se još dugo pričati i noć baš kakvu su i obećali. Ovaj dugo očekivani koncert na tvrđavi sv. Mihovila, ispunio je sve zadane kriterije te ljestvicu kvalitete u organizaciji, postavio još više.

Rade Šerbedžija i Miroslav TadićIako je pred sam početak koncerta zaprijetio vjetar, već samim izlaskom dvojice prijatelja i svjetskih umjetnika, vrijeme se smirilo te tu večer učinilo dodatno posebnom. Svakom interepretacijom, svakom izvedenom pjesmom, moglo se vidjeti koliko je publika uživala. Iako je koncert bio spoj poezije, pjesme i recitacije, publika je pljeskom nagrađivala svaki trenutak, pozivavši na bis.

Koncert je bio sastavljen od pjesama poput one iz predstave ‘Hrvatski slavuj’, koju je napisao Johnny Štulić, nekoliko autobiografskih te nekoliko solističkih nastupa Miroslava Tadića. Posebno emotivan trenutak bio je kada je Šerbedžija izveo Arsenovu pjesmu ‘Ne daj se Ines’, koju je publika odslušala bez riječi, u jednom dahu.

Odličan spoj Šerbedžije i Tadića već je poznat od prije, ali moglo se primjetiti koliko su ova dvojica prijatelja uživali na sceni, ponovno se spojivši nakon čak četiri godine. Na pitanje kakav mu je bio ovaj koncert u Šibeniku i je li mu po nečemu poseban, Rade Šerbedžija je rekao: ‘Na početku koncerta sam imao malu tremu, tremu zbog Arsena, tremu jer me neko vrijeme nije bilo. A volim ovaj grad. Arsen me vodio na sve koncerte i večeras sam ga osjećao.’

Nakon koncerta mnogi su stajali u redu kako bi došli do Rade Šerbedžije i Miroslava Tadića te zabilježili ovaj susret s fotografijom. Veliki umjetnici, ali prvenstveno veliki ljudi, još dugo u noć družili su se sa svojom publikom.

H. M. / Foto: Zrinka Magazin


Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija: Trostruki live album Lisinski 2015
Tagged: , , , , , ,