Grupa Vatra i vatrogasci: Svirka po trgovima

Pod sloganom ‘Ne igraj se s vatrom, slušaj ju’ grupa Vatra i Vatrogasna postrojba Zagreb zasvirali su na nekoliko lokacija u gradu.

Na Tomislavcu, Trgu bana Jelačića i Trgu Republike Hrvatske podsjetili su na oprez tijekom nadolazeće sezone požara i istovremeno pozvali na koncert Vatre koji će se održati 25. svibnja na zagrebačkoj Šalati.

Plod je to dugogodišnje suradnje benda i zagrebačkih vatrogasaca koja se kroz godine periodično realizirala na različitim projektima.

‘Ovdje je sve i počelo, prije nešto više od dvadeset godina – upravo u ovom dvorištu potpisali smo prvi ugovor s Dallas Recordsom. Sada u suradnji s njima pripremamo i koncert povodom 25. rođendana na stadionu Šalata. Ne znam što čekate, ulaznice su u prodaji, pa piknite svoju i navratite na rođendan’, rekao je prije nastupa Ivan Dečak.

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, rekao je kako suradnja s Vatrom možda nekome i zvuči kao ime pub-kviz ekipe – Vatra i Vatrogasci – ali da njihova suradnja traje već punih četvrt stoljeća. ‘Tko bi rekao, Vatra i Vatrogasci – kakva neprirodna koalicija’, duhovito je dodao Jembrih.

N. C. / Foto i video: Goran Berović


Tagged: , , , , , , , , , ,