Grupna izložba PerceiveArt – Leave a Trail

U zagrebačkoj Galeriji Zvonimir svečano je otvorena grupna izložba ‘PerceiveArt – Leave a Trail’ povodom pete obljetnice web stranice PerceiveArt, koja je posvećena promicanju hrvatske likovne umjetnosti.Organizatorica izložbe i autorica portala Sonja Švec Španjol izabrala je 17 umjetnika iz cijele Hrvatske, koji su se predstavili s 61 radom. Riječ je o umjetnicima različitih generacija i različitih likovnih izričaja, tako da su posjetitelji mogli razgledati slike, grafike, crteže, skulpture, asamblaže, karikature, makete iz filma i video rad o povijesti nastanka web stranice PerceiveArt.

Na izložbi su zastupljeni autori: Ivana Bajcer, Jovica Drobnjak, Rene Grgić-Đaković, Luka Hrgović, Janko Ivčić, Max Juhasz, Zoran Kakša, Nikolina Knežević, Duje Medić, Sandra Radić Parać, Relja Rajković, Ana Sladetić, Miran Šabić, Dragan Šijački, Nik Titanik, Eugen Varzić i Anton Vrlić.

Tekst za katalog napisala je muzejska pedagoginja Željka Jelavić, a na otvorenju izložbe govorili su: voditelj Galerije Zvonimir, Zoran Batušić, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Nikola Albaneže i autorica projekta, povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol.

S. Š.


Tagged: , , , , , , , , ,