Hauser gostuje na novom albumu U2

Uvijek besprijekornim izvedbama na violončelu, Hauser je najvećim hitovima irske grupe dao novi karakter.

Svjetski poznat violončelist Hauser ostvario je još jednu suradnju o kojoj će se pričati. Riječ je o legendarnim irskim rokerima, grupi U2. Naime, idućeg tjedna izlazi 15. po redu album rock sastava U2, naziva ‘Songs of Surrender’, a ugostili su upravo Hausera koji je već surađivao s najvećim glazbenim imenima poput Eltona Johna, Red Hot Chili Peppersa, Andree Bocellija i Georgea Michaela.

Novi album imat će četrdeset pjesama, a među njima su i mnoge pjesme iz dugogodišnje karijere jednog od najpoznatijih bendova svih vremena, ovoga puta u nešto drugačijem aranžmanu. Hauser je svojim violončelom dao poseban touch velikim hitovima ‘Vertigo’, ‘Where The Streets Have No Name’ i ‘Dirty Day’.

Tako se Hauser sa članovima grupe U2 sastao u Francuskoj, a u studiju su, radeći na novim aranžmanima, proveli pet dana. Posebno je zanimljiva nova verzija pjesme ‘Vertigo’ gdje je, kako objašnjava gitarist The Edge, došlo do „nevjerojatnog dvoboja između akustične gitare i violončela“. ‘Dirty Day’ također će dobiti novo ruho, a prepoznatljiv zvuk akustične gitare gotovo je u cijelosti zamijenio onaj violončela. I pjesma ‘Where The Streets Have No Name’ na novom albumu doživjela je preobrazbu, a za instrumentalni uvod zaslužan je upravo Hauser.

Suradnja Hausera i grupe U2 samo je još jedna stavka u bogatom životopisu hrvatskog violončelista koji je nedavno započeo europsku turneju po najvećim dvoranama diljem kontinenta.

D.G. / Foto: Privatni arhiv


Hauser: Senorita – idealan latino spoj


Tagged: , , , , , , ,