Hauser: Novi spot Bésame Mucho (video)

‘Bésame Mucho’ novi je, pitoreskni i romantični Hauserov spot. Ovaj meksički standard u Hauserovoj verziji objavljen je na njegovom albumu ‘The Player’ koji se našao i na Billboardovoj ljestvici albuma.

Spot je inspiriran Hauserovim obožavanjem filmova o Jamesu Bondu. Snimljen je u upečatljivoj crno-bijeloj tehnici koja evocira mističnu privlačnost koju možemo usporediti s ostalim filmskim klasicima iz 1960-ih poput: ‘To Russia with Love’ i ‘Last Year at Marienbad’. Radnja prati Hausera uhvaćenog u noći flerta što dovodi do komičnog završetka filmskog scenarija.

Jedna od najomiljenijih pjesama u povijesti latino glazbe (Consuelo Velázquez), doživjela je reinterpretacije eklektičnih umjetnika kao što su Diana Krall, The Beatles, Frank Sinatra, Cesária Évora i Andrea Bocelli. U skladu s neukroćenom maštom, Hauser je odlučio usporiti tempo pjesme i isporučiti mračno zavodljivu izvedbu u stilu špijunske glazbe 60-ih.

‘Budući da je to jedna od najpoznatijih pjesama latinoameričkog svijeta, bilo je važno pristupiti joj u potpuno novom smjeru, pa smo krenuli s vibrom Jamesa Bonda koja zvuči pomalo opasno’, kaže Hauser.

Prva solo turneja

Hauser će ponovno u 2023. proputovati svijetom u sklopu svoje prve solo turneje ‘Rebel With A Cell Tour’, a 25. listopada 2023. nastupit će i u zagrebačkoj Areni.

‘Moja vizija prvog dijela koncerta je da bude više klasičan, a onda će mi se u drugoj polovici pridružiti bend i puhačka sekcija i sve ćemo rasplesati’, kaže. ‘Ove pjesme voli toliko ljudi i uzbuđen sam što ih mogu podijeliti onako kako ih nitko prije nije čuo – jedva čekam proširiti njihovu radost, ljubav i energiju diljem svijeta.’

Hauser je nedavno objavio hvaljeni album ‘The Player’ koji je snimio s Češkim nacionalnim simfonijskim orkestrom.

Cijenjen u cijelom svijetu zbog svog zadivljujućeg nastupa uživo, Hauser je već izašao na pozornicu u više od 40 zemalja diljem svijeta (uključujući povijesne prostore kao što su Radio City Music Hall u New Yorku i Royal Albert Hall u Londonu) te je nastupao uz izvođače kao što su Andrea Bocelli, Red Hot Chili Peppers i Elton John.

Nastupio je i na ovogodišnjem 79. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, otvarajući finalnu večer dodjele nagrada, a nastupio je čak i u Vatikanu. Ostali nastupi uključuju širok raspon TV emisija kao što su: ‘The Bachelorette’, ‘Today Show’, ‘Good Morning America’, ‘Ellen’, ‘The Late Show sa Stephenom Colbertom’, CNN en Español, kao i sportski prijenosi poput NFL-a i UEFA-e.

Ž.M. / Foto: Menart promo


Hauser obradio Jennifer Lopez (video)


Tagged: , , , , , , , , , , ,