HDLU: Dodijeljene godišnje nagrade i priznanja

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika, u galeriji Bačva, dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja za postignuća u likovnoj umjetnosti 2022. godini, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija.

Prvi put od 2000. godine, od kada se nagrade i priznanja kontinuirano dodjeljuju, uz svečanost dodjele nagrada postavljena je izložba ovogodišnjih laureata.

Laureati za godišnju nagradu za 2022. godinu su: Goran Trbuljak, akademski grafičar i filmski snimatelj, za životno djelo, nagradu za najbolju izložbu dobila je Hana Miletić, akademska fotografkinja za izložbu ‘Komadi’ u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka, za najboljeg mladog umjetnika nagradu je dobio Domagoj Rogina, akademski slikar.

Odbor za dodjelu likovnih nagrada HDLU-a, koji je djelovao u sastavu Zlatan Vrkljan, Ivana Jurić, Grgur Akrap, Mia Maraković i Fedor Vučemilović, posebno priznanje za doprinos likovnoj umjetnosti dodijelio je Miroslavu Gašaparoviću, ravnatelju Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba.

Nagrade su svečano uručili ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, predsjednik HDLU-a Tomislav Buntak i ravnateljica HDLU-a Ivana Andabaka.

Foto: HDLU


HDLU: Dodjela nagrada i izložba laureata


Tagged: , , , , , , , ,