Heavy metal ikone Judas Priest u stripu

Nakon stripa o Doorsima i njihovu antologijskom albumu ‘Morrison Hotel’, izdavač Rockmark predstavlja novi strip ‘Screaming for Vengeance’, inspiriran istoimenim albumom kultne britanske heavy metal grupe Judas Priest.‘Screaming for Vengeance’ objavljen je u srpnju 1982. godine i odmah je postao jedan od albuma koji su definirali žanr. Judas Priest su zahvaljujući njemu ušli u mainstream, a album je 2017. na popisu 100 najvećih metal albuma svih vremena časopisa Rolling Stone zauzeo treće mjesto.

Kako bi obilježili njegovu 40. obljetnicu, članovi benda udružili su snage s majstorima stripa i na 144 stranice isporučili priču inspiriranu ovim uratkom.

Pet stotina godina u budućnosti, prsten s gradovima kruži visoko iznad površine mrtvog svijeta pod kontrolom vladajuće elite, koja svoju moć duguje manipulaciji i okrutnosti. Kada naivni inženjer nehotice ugrozi status quo svojim otkrićem od životne važnosti, oni kojima je vjerovao izdat će ga i prepustiti uništenom planetu ispod. Hoće li prihvatiti novi život u egzilu ili vrištati za osvetom?

Osim same priče, u stripu ćete naći i intervju s Dougom Johnsonom, autorom slavne metalne ptice grabljivice The Hellion, koja povezuje dramatično finale stripa s originalnom naslovnicom albuma.

M. R.


Tagged: , , , , , , , ,