HNK: Humanitarna večer za Petrinju

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s HDS ZAMP-om organiziralo je humanitarnu večer u sklopu akcije ‘HNK u Zagrebu za Petrinju’.Pomoć pri obnovi srušenom Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja, koje je stradalo u katastrofalnom potresu, cilj je akcije koja će trajati do 15. veljače.

Publika koja je svojim donacijama sudjelovala u humanitarnoj večeri slušala je i gledala ansambl Zorana Šćekića i prijatelja, koji je izvodio suvremenu, eksperimentalnu, avangardnu i improviziranu glazbu. Članovi ansambla su: Davor Križić, Damir Prica Kafka, Saša Nestorović, Dani Bošnjak, Ivan Marincel, Pavle Jovanović, Nenad Sinkauz, Alen Sinkauz, Kruno Levačić, Borko Rupena i Zoran Šćekić.

Panoramu banijskih pjesnika od početka stoljeća do danas u izboru pjesnika Miroslava Kirina govorile su glumice i glumci predstave ‘Gdje se kupuju nježnosti’, Nina Violić, Mirta Zečević, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Lana Barić, Igor Kovač i Filip Vidović. Tako je publika mogla čuti poeziju Branislava Micića, Ive Kozarčanina, Dušana Jerkovića, Milivoja Cvetnića, Marije Čudine, Josipa Severa, Nikole Vujčića, Tatjane Gromače, Ane Brnardić i Monike Herceg

Donacija se do 15. veljače može uplatiti i na račun otvoren za tu svrhu:
Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR0623400091510892879
Poziv na broj: HR00-OIB uplatitelja
Za uplate iz inozemstva: PBZGHR2X
Opis plaćanja: Humanitarna akcija HNK u Zagrebu za PetrinjuTagged: , , , , , , , ,