Hrvatski vaterpolisti: Kratki predah u Beogradu

Hrvatski vodeni junaci, nakon dvije pobjede na Europskom prvenstvu, rijetke trenutke odmora iskoristili su za posjet nekim od najvećih beogradskih znamenitosti te opuštanju koje će im vratiti energiju.
Vaterpolisti-Beograd-Marko Bijač, Luka Bukić i Sandro SuknoJedan od najboljih vaterpolista svijeta Sandro Sukno u razgledavanje beogradskog parka Kalemegdan poveo je golmana Marka Bijača i Luku Bukića. Nakon dvije pobjede, protiv Francuske i Malte, prvo su se uputili ka spomeniku Pobjednik. Ovaj trijumfalni spomenik podignut 1928. godine, rad je hrvatskog kipara Ivana Meštrovića. Spomenik čine brončana muška figura s orlom u lijevoj ruci i spuštenim mačem u desnoj. Tijekom vremena Pobjednik je postao jedan od najvažnijih simbola Beograda koji je 1992. godine proglašen kulturnim dobrom.

Vaterpolisti-Marko Bijač, Luka Bukić, Sandro Sukno-kip Pobjednik‘S veseljem smo razgledali spomenik našeg kipara Ivana Meštrovića. Zaista prekrasno djelo i prekrasan park koji nas je oduševio. Slobodne trenutke iskoristili smo za upoznavanje Beograda te fotografiranje za uspomenu na Europsko prvenstvo na kojem se nadamo otići što dalje!’, izjavo je Sandro Sukno.

Najljepši i najveći beogradski park Kalemegdan najznačajniji je kulturno-povijesni kompleks u kojem dominira beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Naziv Kalemegdan potječe od turskih riječi ‘kale’ – grad, to jest tvrđava i ‘megdan’ – polje. Naši su reprezentativci obišli i Zoološki vrt, veći broj sportskih igrališta te brojne duge zanimljivosti u ovom kompleksu.

Rijetke slobodne minute koje imaju na Europskom prvenstvu, a koje se igra do 23. siječnja, reprezentativci su proveli i u opuštanju u Falkensteiner Beograd hotelu. Na posljednjem katu ovog prekrasnog hotela, opustili su se u sauni i parnoj kupelji, a isprobali su i masaže koje će ih opustiti te pripremiti za osminu finala koje ih čeka u subotu kada u 20.15 sati u Kombank areni igraju protiv Nizozemske.

T. D.


 

Josip Pavić-udruga Osmijeh
Vaterpolo reprezentativci za dječji Osmijeh

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,