Hvarsko druženje u Red red wine baru

Red red wine bar u Zagrebu (Andrije Hebranga 30) u petak, 7. travnja, od 21 sat organizira Hvarsko druženje na kojem je glavni domaćin OPG Carić Svirče, koji će predstaviti svoja vrhunska vina.Druženje započinje s autohtonom, laganom i osvježavajućom hvarskom Bogdanušom 2016, a nastavlja se s Plavcem malim Cera 2015 i barrique verzijom istog vina malo viših alkohola (15,3%).

Ova čarobna vina nastaju u Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) Ivan Carić iz Svirča, koje vode otac i sin, Sandro i Ivan Carić. Vinogradi im se prostiru na 2,5 hektara, na južnoj strani otoka, na specifičnom položaju Ivan Dolac. Sunčeve zrake tu padaju gotovo okomito na tlo te u kombinaciji s vrlo malo kišnih dana daju grožđe vrlo visokih sladora od kojeg se rade vina vrhunske kvalitete. Zbog vrlo strmih položaja vinogradi se obrađuju ručno, što vinu daje posebnu draž.

Carići godišnje proizvode oko 60 hl vina (8000 boca), a u bližoj budućnosti planiraju poširiti nasade i proizvodnju te ponudu obogatiti s pošipom i crljenkom.

M. T.


Red red wine bar: Party uz vina Poletti
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,