Igra prijestolja: Ekipa nahvalila Hrvatsku

Uoči ekskluzivne premijere nove, pete sezone kultne serije ‘Igra prijestolja’, HBO Adria je objavio video u kojem ekipa ove popularne serije pohvalno govori o iskustvu snimanja u Hrvatskoj posljednje tri godine. Inače, premijera pete sezone će u Hrvatskoj biti emitirana u isto vrijeme kada i u SAD-u: 13. travnja, u noći između nedjelje i ponedjeljka, u 3 sata po lokalnom vremenu. Ekskluzivna premijera istovremeno će se emitirati u 170 zemalja širom svijeta.

Kultna serija i svjetski televizijski fenomen, ‘Igra prijestolja’, utemeljena na fantastičnim bestselerima Georgea R. R. Martina ‘Pjesma leda i vatre’, epska je priča o izdaji i plemenitosti smještena na kontinent Westeros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna. Ova najgledanija HBO-ova serija svih vremena snimana je na brojnim lokacijama u Hrvatskoj tijekom tri godine, te je ovjenčana brojnim nagradama Emmy, Zlatni globus i Peabody.

Prva epizoda serije ‘Igra prijestolja V.’ u periodu od 13. travnja do 11. svibnja bit će dostupna besplatno svim gledateljima u Hrvatskoj, putem internet usluge videa na zahtjev HBO GO.

Nakon šokantnih smrti u četvrtoj sezoni (Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae), peta sezona počinje s prazninom na vladajućem vrhu koju protagonisti diljem Westerosa i Essosa žele što prije ispuniti. U ovoj sezoni bit će prikazane neke od najeksplozivnijih scena dosad, a obećanje da ‘zima dolazi’ postaje veća prijetnja nego ikad prije. Uz to, novih 10 epizoda donosi i brojne zanimljive zaplete koji će se razvijati do svoje neizbježne, često krvave završnice.

Izvršni producenti serije su David Benioff, D. B. Weiss, Carolyn Strauss, Frank Doelger i Bernadette Caulfield; suizvršni producenti su Guymon Casady, Vince Gerardis i George R. R. Martin, a producenti su Chris Newman, Greg Spence, Lisa McAtackney i Bryan Cogman.

HAVC


Pročitajte još: Dubrovnik: Igra prijestolja potaknula filmski turizam


 

Tagged: , , , , , , ,