Ilok: Pjenušavi doručak u vinogradu Papak

Peti Srijemski pjenušavi doručak u vinogradu održan je u kušaonici Vina Papak Ilok, na položaju Radoš, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Stotinjak gostiju moglo je kušati vina srijemskih vinarija Buhač, Čobanković, Izvori života – Ilok (Zelenika), Kast i Papak. Obilan doručak pripremio je hotel Dunav, a posjetitelji su pijuckali pjenušava vina uz glazbu pop rock sastava Dva i pol muškarca.

Organizatori su pripremili dvije mini radionice. Likovnu ‘Feel good & Paint’ i vinsku radionicu ‘Slatko i plavo’ uz slijepo kušanje predikatnih traminaca Iločkih podruma i vinarije Papak te francuskih plavih sireva (Bleu D’Auvergne i Roquefort).

Na ‘En primeuru Srijema’ vinarije su predstavile nova vina na tržištu (Chardonnay Čobanković, Cabernet franc Trs) i šampione na nedavnim natjecanjima – Rajnski rizling Papak i Traminac Zelenika. Tijekom ove, već tradicionalne manifestacije, posjetitelji su se dodatno zabavljali i fotografiranjem na popularnoj platformi 360. Mnogi su uz čašu pjenušca našli svoj kutak na dekici u vinogradu ili pod orahom te se potpuno opustili u trenutcima mira i uživanja koji dugo ostaju u sjećanju.

Organizatori su najavili sljedeći doručak u isto vrijeme, na istom mjestu sljedeće godine, jer – sezona godišnjih odmora počinje u Srijemu!

Z. R./ Foto: Julio Frangen


Tagged: , , , , , , , ,