Ivana Kalogjera: Zbirka intimnih ispovijesti Nismo same

Promocija knjige ‘Nismo same’, koju je priredila novinarka i predsjednica udruge Nismo same, održat će se u srijedu, 13. studenoga, u 18 sati na Zagrebačkom Velesajmu u sklopu sajma knjiga Interliber.

“‘Nismo same’ (Profil, 2019.) zbirka je intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji i prijatelja. Neke će vas od ovih priča rastužiti, neke će vas nasmijati, spoznaja da nekih od autorica više nema s nama mogla bi vas i rasplakati. No sve je to život. Sve su to životne okolnosti za koje svi mislimo kako se događaju nekim drugim ljudima i da se nikada neće dogoditi nama. Kada su mi prije nešto više od četiri godine liječnici rekli da bolujem od raka dojke, danima sam bjesomučno pretraživala internet u potrazi za pričama i savjetima osoba koje su preživjele dijagnozu maligne bolesti od koje se većini ljudi ledi krv u žilama. A onda sam te priče odlučila prikupiti sama“, ističe u svojem predgovoru novinarka Ivana Kalogjera, osnivačica udruge i portala Nismo same za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka.

Udruga je pokrenula i projekt Nisi sama – ideš s nama!, novu socijalnu uslugu kojoj je cilj osigurati ženama oboljelima od malignih bolesti koje se liječe u zagrebačkim bolnicama besplatan prijevoz taksijem. Na portalu Nismo same dosad je objavila više od 150 inspirativnih priča u kojima se govori o iskustvu maligne bolesti.

Koliko je važna podrška zajednice, koje tabue još uvijek vežemo uz maligne bolesti te koliko je važno podijeliti svoja i pročitati tuđa iskustva – neke su od tema o kojima će urednica Adriana Piteša razgovarati s priređivačicom izdanja Ivanom Kalogjerom. Ulomke iz knjige čitat će Jelena Miholjević. Knjiga ‘Nismo same’ moći će se kupiti po sajamskoj cijeni od 79 kuna.

Profil / Nismo same


Poznati na Humanitarnom buvljaku udruge Nismo same
Tagged: , , , , , , , , , , ,