Izložba ilustracija Borisa Pleše u Puli

Izložba ilustracija ‘It’s Not Only Rock ‘N’ Roll’, autora Borisa Pleše, otvara se u četvrtak, 22. veljače, s početkom u 20 sati u HUiU galeriji u Puli.

Boris Pleša je grafički dizajner iz Zagreba. Profesionalni je član Hrvatskog dizajnerskog društva, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb.
Posljednjih nekoliko godina radi na serijalu digitalnih vektorskih ilustracija pod nazivom ‘It’s Not Only Rock ‘N’ Roll’.

Riječ je o velikom broju radova kojima su najčešće teme glazba, književnost, film i analogno-digitalne teme suvremenog života. Ove vizualne dosjetke nastaju kao protuteža svakodnevnim dizajnerskim zadacima i radu s klijentima te čine svojevrsnu mentalnu higijenu kojoj je cilj kroz minimum grafičkih elemenata i boja unutar jednostavnog predloška pokušati ispričati priču, portretirati osobu, popratiti citat, pjesmu ili stih.

Ovaj serijal nedavno je objavljen i u obliku bogate monografije istog naziva, u izdanju prve hrvatske glazbene knjižare Rockmark. Na više od 400 stranica u tvrdom uvezu u knjizi je moguće pronaći 200 radova. Minimalistički plakati iz serijala ‘It’s Not Only Rock ‘N’ Roll’ dosad su izlagani na velikom broju izložbi, umjetničkih sajmova i festivala, a pronašli su dom i na bezbrojnim zidovima privatnih i javnih prostora u više od pedeset zemalja na šest kontinenata.

Izložba je prodajna i sve izložene plakate moguće je kupiti prema principu Skini/Plati/Nosi.
Više o radovima iz ovog ciklusa, kao i druge projekte, moguće je vidjeti na www.borisplesa.com

K.N. / Foto: HUiU galerija


Nedeljko Dragić: Dizajn i ilustracija 1969.–1991.


Tagged: , , , , , , , ,