Jaskanski Dani vina najavljeni u Zagrebu

Najpoznatija jaskanska manifestacija Dani vina po prvi puta će se održati u drugom terminu, od 7. do 10. lipnja. Manifestaciji je vraćen stari naziv, a obilovat će zanimljivim događanjima.Dane vina je na press konferenciji na zagrebačkom Zrinjevcu najavio Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, te imenovao Nives Celzijus kumom ove manifestacije. ‘Najbolja vinska manifestacija ove se godine održava u novom terminu od 7. do 10. lipnja, i na poznatoj staroj lokaciji gdje sve posjetitelje tradicionalno očekuje bogata gastronomska ponuda vrhunskih vina, pjenušaca i domaćih jela praćena kulturno umjetničkim i veselim glazbeno-zabavnim programom, a za što će se pobrinuti jaskanski vinari i poznate estradne zvijezde. Vidimo se u Jaski!’, poručio je Novosel.

Na vinsku feštu pozvala je i Nives, a bogat glazbeno-zabavni program najavili su Maja Šuput i Tomislav Španić, frontman sastava Barabe. Prvog dana za zabavu će se pobrinuti Barabe, dok će u petak, 8. lipnja, šator zagrijati Maja Šuput. U subotu, 9. lipnja nastupa Zvonko Bogdan, a u nedjelju, 10. lipnja Miroslav Škoro, koji će i zatvoriti Dane vina.

Najavljena je i tradicionalna obrtničko-turistička izložba Eko etno Jaska, bogat kulturno-umjetnički program, kao i brojne gastro-manifestacije te vinska radionica koje će se održati kao uvertira od 1. do 4. lipnja. Vinska kraljica, Lucija Fabek, u društvu mladog vinara Nikole Šembera, prezentirala je vinare izlagače koji posjetitelje očekuju pod šatorom.

Nakon kratkog uvodnog programa na Zrinjevcu, koji su uveličale Svetojanske mažoretkinje i članice Udruge umirovljenika Jastrebarsko u narodnim nošnjama, organizirana je vožnja retro double decker autobusom po centru Zagreba. Uzvanici su uživali u ugodnoj vožnji, kušali jaskanska vina i pjenušce te autohtoni plešivički slani kolač copanjek.

I. B. / Foto: Grad Jastrebarsko


Tagged: , , , , , ,