Jelsa: Dani hvarskih vina

Nakon što je odlučeno da se Fešta vina zbog epidemioloških razloga ne može održati, Turističke zajednice Općine Jelsa promptno je osmislila događaj kojim će se promovirati lokalna vina, a bit će u skladu s trenutno važećim mjerama. Održat će se Dani hvarskih vina sa sloganom: ‘Kad si na Hvaru, pij hvarsko vino’.‘Iako smo sve napravili da je održimo, ponajviše zbog očuvanja tradicije, neprekidnoga dugogodišnjega niza održavanja od 1952., Feštu smo morali otkazati. Zahvaljujemo svim ljubiteljima, vjernim gostima Fešte vina na razumijevanju, očekujemo vašu podršku i u ovoj situaciji jer zaista moramo biti oprezni zbog virusa te se ponašati sukladno uputama nadležnih tijela’, izjavila je Marija Marjan, direktorica TZ Općine Jelsa.

Dani hvarskih vina održat će se od 27. kolovoza do 6. rujna na području Općine Jelsa, kako bi se brojnim gostima omogućilo kušanje vina iz lokalnih vinarija u restoranima i wine barovima. Kvalitetna vina su po cijeni od 15 kuna, a vrhunska 25 kuna.

Restorani, konobe i wine barovi koji sudjeluju u Danima hvarskih vina:
Jelsa: Kavana Prošperin, Bistro Step Up, Konoba Nono, Restoran Pelago, Restoran i lounge bar Mina, Restoran Kalina, Restoran Me & Mrs Jones, Restoran Pape, Restoran Spizza, Wine bar i Restoran Artichoke, Konoba Garden, Tapas & Wine bar Monče
Zavala: Restoran Davor i Konoba Zavala
Pitve: Konoba Duboković
Vrisnik: Konoba Vrisnik
Svirče: Konoba Kod None
Vrboska: Restoran Bonaca, Wine & Oil bar Nono Toni i Kapar’s bar

Posjetitelji će moći kušati vina ovih vinarija:
Vinarija Carić, Vinarija Tomić, Vinarija Matković Nikola, Vinarija PZ Svirče, Vinarija Huljić, Vinarija Ahearne, Vinarija Plančić, Vinarija Bojanić, Vinarija Bell’Iakov, Vinarija Zlatan otok, Vinarija Vujnović, Vinarija Leše, Vinarija Hvar Hills, Vinarija Bartul, Vinarija Pavičić, Vinarija Matijević i Vinarija Caratan Tonči.

U sklopu Dana hvarskih vina održat će se i stručno ocjenjivanje hvarskih vina 2. Jelsa Summer Wine tasting by Vinske zvijezde u suradnji s udrugom Hvarski vinari.

M. V.


Tagged: , , , , , ,