Ježeva kućica u kazalištu Trešnja

Predstava ‘Ježeva kućica’ nastala je prema istoimenoj basni u stihovima Branka Ćopića, a koju je na Trešnjine daske postavila redateljica Helena Petković uz dramatizaciju Filipa Jurjevića.

Predstava prati Ježa koji živi mirno u svijetu šume u kojem obitavaju ludi i igrom zaneseni Svinja, Medo, Sova, Vuk, Lija i Zec. Svi oni se zainteresiraju za Ježa koji od njih odudara jer je samozatajan i jer od njih ne traži ništa, zadovoljan s onime što ima. Drugim životinjama on postaje predmetom čuđenja, postaje im enigma i oni ga prate i slijede u pokušaju da shvate što je to što Jež zna, a što njima izmiče.

Ova adaptacija književnog klasika pažnju obraća ne samo na kanonski narativ već i na razigravanje i razumijevanje bogatog svijeta šumskih likova, razumijevanje njihove pozicije i promatranje centralne figure, Ježa, kroz njihove oči. Što je to zadovoljstvo i kakve veze s tim, u svijetu koji nas uči suprotnom, ima skromnost? Kroz oči Lije, Svinje, Mede, Sove i Zeca ova adaptacija trudi se iznova, iz novog kuta, kroz igru, pjesmu i ples, sagledati odavno upisane vrijednosti. Što ježeva kućica znači danas i kakvu pouku od Ježa hrabrog lovca možemo izvući? Kako u ovom vremenu, bržem i zahtjevnijem no ikad, možemo naučiti biti mirni i zadovoljni? Odgovore potražite u našoj predstavi Ježeva kućica.

Predstava je na rasporedu u petak, 2. (18,30 sati), u subotu, 3. (17,00 sati) i u nedjelju, 4. rujna (11,00 sati), a ulaznice se mogu rezervirati na mrežnim stranicama Kazališta Trešnja

K.T. / Foto: Petra Lederer

Animirani film: Ježeva kućica postaje Ježeva kuća


Tagged: , , , , , , ,