Josipa Lisac i Chui bend: Tebi putujem

Brojni poklonici Chui benda i Josipe Lisac jedva su dočekali čuti pjesmu ‘Tebi putujem’ o kojoj se posljednjih tjedana puno pisalo, a za koju je spot snimio Radislav Jovanov Gonzo.

Energija i novi svježi zvukovi u vrlo kratkom vremenu su postavili Chui za lidere domaće instrumentalne scene. Iza njih su odlične kritike albuma, nastupi na najvećim domaćim rock i jazz festivalima, rasprodani klubovi, nastupi na europskim pozornicama, suradnja s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije i Album godine 2015. (‘Third Sun from the Stone’) po izboru glazbenih kritičara, što do sad nije pošlo za rukom niti jednom instrumentalnom izvođaču.

Klavijaturist Chuija, Toni Starešinić, i njegova supruga, pjevačica grupe Mangroove, Željka Veverec, napisali su pjesmu koja je jednostavno pozvala Josipu Lisac. Mlade, razigrane i kreativne energije Chuija i Josipe odmah su se prepoznale kao vrlo srodne i sjedinile u ovoj prekrasnoj pjesmi. Nevjerojatna Josipa, novom suradnjom ponovno se dokazala kao glazbena diva i zvijezda vodilja domaće scene, uvijek s pogledom prema naprijed, prema novim uzbudljivim zvukovima i suvremenom glazbenom izričaju.

‘Pravo poznanstvo dolazi kroz glazbu, a ova pjesma je izvrsna, jako mi se sviđa. Jako mi je drago što su me pozvali i drago mi je što su i oni sretni. Oni su izvrsni glazbenici, a i ja sam ponovno naišla na talentirane, mlađe ljude s kojima sam mogla ostvariti krasnu suradnju i jako sam sretna zbog toga. U njoj mogu pronaći sebe i pružiti sebe’, rekla je Josipa.

‘Josipa je na istoj valnoj duljini kao i mi iako je starija od nas, ali je toliko u duhu i energiji mlada i željna da bude suvremena, da prati novo i vjeruje mladima, što je danas stvarno jako bitno. Meni je ona na hrvatskoj sceni zapravo jedina Chuijevka’, rekao je Toni Starešinić.

C. R.


Josipa Lisac: Koncertima obilježava 50 godina karijere
Tagged: , , , , , , , , , ,