Josipa Lisac: Moja magija

Već samom najavom ulaska u studio i snimanja nove pjesme Josipa Lisac pobudila je radoznalost mnogobrojne publike. Predivan tekst autorice pjesme ‘Moja magija’ Alke Vuice i glazba za koju je zaslužan Jani Hace osvojili su našu divu koja je s nestrpljenjem dočekala trenutak predstavljanja pjesme javnosti na mreži Hrvatskog radija.

Josipa je u emisiji ‘Music Pub’ Zlatka Turkalja osim o pjesmi pričala i o novom spotu koji je režirao Ljubo Zdjelarević. Uz Josipu, u njemu sudjeluje i dvoje plesača, Andrea Solomun i Mario Jukić koji su pokretima svojih tijela dočarali magiju ljubavi o kojoj ona pjeva. Iako različita od pjesme ‘Tu’ s kojom je najavila rad na novom studijskom albumu, ova je pjesma jednako oduševila Josipu koju je razveselio ponovni ulazak u studio.

‘Svakoj pjesmi dajem prostora da živi svoj put, da je publika upozna i zato ne žurim sa singlovima. Pjesma Tu je drugačija od Moje magije, ali je jednako posebna. Na njoj sam ponovo surađivala sa Skansijem i dobila priliku surađivati sa Sašom Antićem. Čini mi se kako je upravo vrijeme koje je imala zaslužno za neka lijepa priznanja koja sam dobila, Porin i nagradu za Hit mjeseca u emisiji Svijet diskografije Zlatka Turkalja. Nadam se da će i nova pjesma biti jednako dobro prihvaćena’, rekla je Josipa.

Spot je režirao mladi redatelj Ljubo Zdjelarević koji je rekao: ‘Spot za pjesmu Moja magija simbolički prikazuje univerzalnu ljubav u njezinim najljepšim i najtužnijim trenucima, ljubav koja je jača od svega. Istu vizualiziraju dvije osobe koje padaju kroz prazan mračni prostor, pramrak, a u svojem kratkom padu doživljavaju sreću, nježnost, bespomoćnost i strah, osjećaje neraskidivo vezane uz pojam ljubavi, možda nesigurne, a možda i posljednje. Ideja za spot je došla upravo iz razloga što Josipa u našem kolektivnom svemiru predstavlja veliku, pravu ljubav koja se nikada ne završava’.

C. R.


Želimir Babogredac, Zlatko Turkalj, Klaudija Čular i Josipa Lisac
Josipa Lisac: Hit mjeseca za pjesmu Tu
Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,