Josipa Lisac: Hit mjeseca za pjesmu Tu

Radio emisija ‘Svijet diskografije’, poznatog radijskog voditelja i urednika Zlatka Turkalja, započela je svoje emitiranje uživo iz novootvorenog caffe bara i music storea Nova ploča u Bogovićevoj ulici u Zagrebu. Slušatelji II. programa Hrvatskog radija će iz ovog prostora svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu uživati u nastupima brojnih poznatih izvođača i grupa.

Želimir Babogredac, Zlatko Turkalj, Klaudija Čular i Josipa LisacOsim novih singlova i albuma birat će se i Hit mjeseca, a prva takva nagrada pripala je divi hrvatske glazbe, Josipi Lisac, čija se pjesma ‘Tu’ čak četiri tjedna uzastopno našla na Hrvatskoj top listi formiranoj glasovima svih osam centara Hrvatskog radija. Pjesmu ‘Tu’ Josipa Lisac je objavila prije par mjeseci, a njezina suradnja s producentom i autorom Srđanom Sekulovićem Skansijem te koaoutorom teksta Aleksandrom (Sašom) Antićem naišla je na sjajan odaziv publike, što se osjeti i na njezinim brojnim koncertima. Nagrada za Hit mjeseca bila je svojevrsno iznenađenje Josipi Lisac, kojoj Zlatko Turkalj do samog kraja nije otkrio pravi razlog njezin gostovanja. Osim nagrade jednako je važna činjenica da je njezin novi singl toliko slušan, istaknula je Josipa Lisac. Redatelj Zoran Pezo je za ovu pjesmu snimio video spot koji će premijerno biti prikazan idući tjedan na CMC televiziji.

U prvoj emisiji ‘Svijet diskografije’ iz Nove ploče, osim Josipe Lisac, gostovali su grupa Divlje jagode te kantautorica Queen of Sabe. Grupa Divlje jagode odsvirala je nekoliko svojih velikih hitova, a Zele Lipovača predstavio je dvostruki LP ‘Greatest Hits’ na kojem se nalazi 19 pjesama iz njihove bogate diskografske karijere koja traje od 1978. godine. O njihovoj dugogodišnjoj suradnji i važnosti upravo ovakvih diskografskih izdanja govorio je i direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac.

Kantautorica Queen of Sabe također je gostovala u emisiji te je predstavila svoj prvi album. Queen of Sabe je u travnju objavila debitantski album ‘Tragovi’ na kojem se nalazi 10 pjesama, od kojih je šira javnost imala prilike čuti singlove ‘Tragovi’, ‘Nismo bogovi’, ‘Nikada’ i ‘Sama’. Tekst svih pjesama potpisuje sama Queen of Sabe, glazbu i aranžmane zajedno Queen of Sabe i Mark Mrakovčić, a produkciju albuma potpisuje Mark Mrakovčić.

C. R.


Josipa Lisac - Lisinski
Josipa Lisac: Ona je Tu
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,