Jule Niemeier pobjednica WTA Makarska Opena

Njemica Jule Niemeier pobjednica je WTA Makarska Open by Valamar turnira. U finalu je sa 7:5, 6:1 pobijedila Talijanku Elisabettu Cocciaretto.

Prvi je set Njemica dobila 7:5. Bolje je krenula u meč, no onda je počela dosta čistih lopti izbacivati vani i Cocciaretto se vratila, bilo je 5:5… Ipak u samoj završnici seta Niemeier je opet pogodila par važnih lopti i dobila prvu dionicu meča sa 7:5.

U drugom setu je to bila jednosmjerna ulica. Niemeier je bila za klasu bolja, njezine lopte teže, brže… Cocciaretto nije uspijevala pronaći nikakav odgovor na napade njemačke tenisačice koja je zasluženo osvojila ovaj prvi makarski WTA Open by Valamar turnir.

Tomislav Družak, posebni izaslanik predsjednika Vlade i makarski gradonačelnik Zoran Paunović dodijelili su pehare tenisačicama.

‘Hvala svima što ste podržali igračice. Bilo im je lijepo vidjeti strastvene navijače na tribinama. Hvala i svima koji su podržali turnir’, rekao je direktor turnira Feliks Lukas.

‘Čestitam Jule na velikom tjednu i želim joj sve najbolje u karijeri. Ovo je jedan od najboljih turnira na kojima sam igrala. Meni je ovdje kao doma jer sam s druge strane Jadrana’, rekla je Talijanka Elisabetta Cocciaretto.

‘Žao mi je što sam zaustavila Elisabettin niz. Uživala sam ovdje, jedan od najljepših turnira na kojima sam bila. Odlično sam se zabavila i na zabavi za igračice’, rekla je pobjednica Jule Niemeier.

Bio je ovo doista lijep teniski tjedan. Dobra uvertira za početak, za prvo izdanje u Makarskoj. Svi najavljuju kako će dogodine biti bolje, više, jače. Možda je najbolje završiti omiljenom izjavom direktora Feliksa Lukasa – najbolje tek dolazi!

A.R. / Foto: Kevin Clément

Tenisači za mir: WTA Makarska Open

 
Tagged: , , , , , , , ,