Tenis: Borna Gojo najavio jedini zagrebački muški turnir

ATP Challenger Zagreb Open održat će od 8. do 14. svibnja na terenima Teniskog centra Maksimir, najavljeno je na press konferenciji u hotelu Academia, kojoj je prisustvovao i naš teniski reprezentativac Borna Gojo.Ovo je jedini muški međunarodni profesionalni teniski turnir koji se održava u Zagrebu. Za nagradni fond od 52.080 dolara natjecat će se 64 tenisača iz 40 zemalja.

Na turniru će nastupiti i naši igrači, među kojima su Borna Gojo, Nino Serdarušić, Mili Poljičak i Dino Prižmić. Borna Gojo je bio pravi oslonac Davis cup reprezentacije pri osvajanju srebrne medalje, a Dino Prižmić je drugi junior svijeta.

‘S iznimnim zadovoljstvom čekamo novo izdanje ATP Challenger Zagreb Opena. U nedjelju nas čeka prvo kolo kvalifikacija uz odličan ždrijeb i raspored. Od zvučnih imena možemo izdvojiti najboljeg bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura. Uz to nas iznimno veseli i velik broj hrvatskih igrača koji će zaigrati na turniru’, izjavio je direktor turnira Goran Belošević.

ATP Challenger Zagreb Open dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, uoči početka Roland Garrosa.

T. R. / Foto: Mario Ćužić


Tagged: , , , , , , , , , ,