Julio Frangen: Radionice Street foto Zg

Za sve zainteresirane ljubitelje fotografije, zagrebački fotograf Julio Frangen najavljuje novu radionicu ulične fotografije – u dva dijela:
– ‘Zagreb se voli… fotografijom!’ (10. i 11. lipnja)
– ‘Ljeto u gradu… balkoni naši svagdašnji’ (8.i 9. srpnja)Julio Frangen-Zagreb se voli... fotografijomTema radionica je naučiti gledati svijet oko sebe kroz objektiv analognog ili digitalnog fotoaparata, kako pronaći tj. ‘uloviti’ najbolji kadar – a da je istodobno fotografski savršen. Zabilježiti trenutak u vremenu na ulicama i prostorima grada u kojima obitavamo. Dokumentirati naše vrijeme, upoznati nove ljude, fotografe i zaljubljenike u pisanje svjetlom. A cilj je – napraviti zajedničku izložbu najboljih fotografija polaznika radionice.

Snimanje će se odvijati u eksterijerima – ulična fotografija, zagrebački parkovi (Tuškanac, Zrinjevac), ambijentalna fotografija – lokacije po Gornjem gradu, fotografiranje prostora (arhitektura & dizajn). Za radionicu je potrebno imati digitalni fotoaparat (compact ili DSLR ) i dobru volju, a sve ostalo će se dogoditi tijekom radionice.

Prvi dio ‘Zagreb se voli…fotografijom!’ održat će se 10. lipnja (teoretski dio od 17 do 20 sati na lokaciji Kaptol 19, Vinoteka Bornstein), a praktični dio bit će 11. lipnja od 9 do 13 sati na ulicama Gornjeg grada. Cijena dvodnevne radionice je 650 kuna, plativo u dvije rate (350 pri prijavi, 300 na radionici). Prijave na: [email protected], a više informacija na facebook stranici.

‘Ulična fotografija je obnovljivi izvor. Ako ti se ne sviđa što vidiš, pričekaj 5 minuta ili prošeći tridesetak metara.’ (Craig Coverdale)

‘Fotografije su kao dobar vic. Ako ga moraš objašnjavati, onda nije dobar.’ (nepoznati autor)

Julio Frangen profesionalni je fotograf, rođen, odrastao i živi u Zagrebu, gradu čiji senzibilitet svakodnevno doživljava prolazeći njime. Pišući svijetlom pokušava viđeno prenijeti svima koji ga vole, ili će ga zavoljeti gledajući njegove fotografije. Završio je Školu primijenjene umjetnosti, smjer fotografija. Osim snimanjem, bavi se i prodajom starinskih i rabljenih fotoaparata, kamera i foto opreme. Aktivno je sudjelovao na više skupnih kao i samostalnih izložbi fotografija. Bavi se i promicanjem fotografije kao umjetnosti te je 2011. godine pokrenuo online projekt ‘Foto burza’ kao mjesto okupljanja svih zaljubljenika u fotografiju. Član je Foto kluba Zagreb. Izvrstan je u otkrivanju izražaja lica, osjećaja i trenutaka, često radi na kazališnim predstavama i koncertima, a svoju ljubav prema dobrom zalogaju otkrit ćete na njegovim fotografijama hrane i vina – koje jednostavno zovu na kušanje.

P. R.


Julio Frangen-Pogled kroz čašu
Julio Frangen: Pogled kroz čašu
Tagged: , , , , , ,