Karlovac: Susret s rijekom Koranom

U subotu, 29. kolovoza (10 sati) u Karlovcu na rijeci Korani s desne strane slapa, kod kule, održat će se ‘Susret s rijekom’.Cilj projekta je pridonijeti održivom korištenju prirodnih privlačnosti i očuvanju biološke ravnoteže područja Natura 2000 uz rijeke Karlovačke županije.

Od 10 do 18 sati može se naučiti kako sigurno veslati i ponašati na sve popularnijim SUP daskama, kajacima, mini raftovima i raftovima u samom slapu, uz visoko osiguranje ronitelja i HGSS-a te vrhunskih skipera i kajakaša.

Škola veslanja i sigurnog ponašanja na vodi odvijat će su u dva prijepodnevna (10.00 i 11.30) i u tri poslijepodnevna termina (14.00, 15.30 i 17.00). Obuka obuhvaća upoznavanje s opremom, odijevanje te opreme, sigurnosne upute skipera te učenje veslanja i ponašanja u slučaju pada u slap. Predviđeno trajanje obuke je od 30 do 45 minuta.

Na događaju će sudjelovati i karlovački OPG-i s promocijom svojih proizvoda i EDIC Karlovac, koji će dijeliti promotivne materijale.

Prije početka svake obuke profesionalni skiperi će dati sigurnosne upute o pravilnom ponašanju na vodi. Nakon sigurnosne obuke na kopnu, oni koji se odluče moći će proći školu veslanja i sigurnog ponašanja u slapu i roli.

U obuci na vodi mogu sudjelovati stariji od 12 godina, zdravi. Za maloljetne osobe potrebno je da bude prisutan roditelj koji će potpisati pismenu suglasnost da dijete može sudjelovati u obuci na vodi (potreban dokument iz kojeg je vidljivo da se radi o djetetu i roditelju).

T. R.


Tagged: , , , , , , ,