Kavkaz: Najavljen 26. festival glumca

U zagrebačkoj kazališoj kavani Kavkaz, Perica Martinović (predsjednica HDDU-a), Joško Ševo, (predsjednik Festivalskog vijeća), Marija Filipović i Slaven Nuhanović (izvršni producenti), Josip Zelić (producent), Mirela Brekalo Popović (izbornica) te Žarko Potočnjak (domaćin 26. festivala glumca) najavili su raspored predstava, popratni program i predstavili članove ocjenjivačkog suda.Gradovi Vukovarsko-srijemske županije od 10. do 19. svibnja ponovno postaju žarišta kazališnog života, a ovogodišnji grad domaćin je Grad Otok, u kojem će Festival svečano biti otvoren u subotu 11. svibnja u 20 sati. Na otvorenju će biti izvedena predstava ‘Samo preko njega mrtvog’ u izvedbi Renea Bitorajca i Jana Kerekeša.

Sedamnaest predstava po izboru Mirele Brekalo Popović pratit će ocjenjivački sud u sastavu: Ankica Dobrić, Trpimir Jurkić i Vladimir Vidrić Flika. Oni će dodijeliti četiri ravnopravne Nagrade Fabijan Šovagović za najbolja umjetnička ostvarenja: dvije glumice i dva glumca te po jednu Nagradu Ivo Fici za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina; Nagradu Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina; Nagradu Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade; Nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini; Nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca i Nagradu Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu. Nedavno preminulog glumca prisjetit će se i na Danu sjećanja na Ivu Gregurevića u petak, 17. svibnja u Donjoj Mahali (BiH).

Žarko Potočnjak s Festivalom je od njegovih početaka te je ispripovijedao crticu iz povijesti i najavio kako će na Danu domaćina, 15. svibnja, ispričati razne dogodovštine.

F. G.


Tagged: , , , , , , , , ,