Knightfall: Povijesna TV serija u Dubrovniku

U Dubrovniku je započelo snimanje američke televizijske serije ‘Knightfall’ u režiji Douglasa MacKinnona i produkciji američke A&E Television Network i češkog Stillking Films.KnightfallRiječ je o povijesnoj televizijskoj seriji o vitezovima Templarima koja se snima za History Channel. Scene u Dubrovniku će se snimati tri dana, a produkcija u Hrvatskoj planira potrošiti oko 9 milijuna kuna. Kroz filmske poticaje Hrvatskog audiovizualnog centra ostvarit će povrat od 20 posto priznatih lokalnih troškova, oko 1,7 milijuna kuna.

Servisnu produkciju u Hrvatskoj vodi produkcijska kuća Pakt Media, a na setu radi 135 hrvatskih filmskih djelatnika, među njima i direktor filma Sanjin Krapinec, pomoćnik direktora filma Alan Koletić, scenograf Ivo Hušnjak, vođa snimanja Marijan Baković, direktor kastinga za statiste Saša Vukosav itd.

Glavne uloge u seriji nose Tom Cullen, Bobby Schofield, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells i Olivia Ross. Izvršni producent je Dominic Minghella. Nakon Hrvatske snimanje se nastavlja u Češkoj.

HAVC / Foto: Pakt Media


Borgia
Treća sezona Borgia u Dubrovniku
Tagged: , , , , , , , , , ,