Knjižara Fraktura: Novo mjesto za druženje

Fraktura je proslavila 18. rođendan otvaranjem knjižare u Ulici kneza Mislava 17 u središtu Zagreba!‘Najbolja literatura’, slogan je i program knjižare u kojoj se mogu pronaći izdanja Frakture, izabrana izdanja drugih nakladnika, beletristika i publicistika, stripovi i monografije.

O svakoj knjizi može se porazgovarati, dobiti preporuku za čitanje. Knjižara je zamišljena kao prostor druženja i razgovora o knjizi, mjesto na kojem će se svaki ljubitelj knjige osjećati kao kod kuće. Dnevni boravak za sve ljubitelje knjige ima što ponuditi i u večernjim satima jer se u Knjižari Fraktura organiziraju razgovori s piscima, tribine, predstavljanja knjiga, programi književnih festivala, rasprave o aktualnim temama, ali i poneki unplugged koncert.

U umjetnički osmišljenom interijeru, ako vam pogled pobjegne prema stropu, imat ćete što vidjeti! Čitav strop oslikao je Tomislav Buntak, slikar i dekan Akademije likovnih umjetnosti. Strop je podijeljen u niše, a u svakoj od njih nalazi se po jedan crtež s mnoštvom likova. Svi crteži inspirirani su djelima klasične književnosti.

Knjižara se nalazi u inspirativnom susjedstvu: Nasuprot je Hrvatskodomu likovnih umjetnika, u neposrednoj blizini je gimnazija u Križanićevoj a malo dalje zgrada u kojoj je za vrijeme Drugoga svjetskoga rata stanovao Miroslav Krleža. U susjedstvu je Kinoklub Zagreb, a iza ugla Oris kuća arhitekture.
U ponedjeljak, 6. srpnja Marko Pogačar predstavio je knjigu ‘Korov, ili protiv književnosti’, a razgovor s njim vodio je Kruno Lokotar. U utorak je na rasporedu bio Damir Zlatar Frey i ‘Istarska Lady Macbeth’. Uz autora, o knjizi su govorili Sibila Petlevski i Seid Serdarević, a ulomke su čitale Natalija Đorđević i Mada Peršić, uz glazbenu izvedbu Olge Kaminske. U srijeda, 8. srpnja, tema okupljanja bio je ‘Translator’s corner’, razgovor s prevoditeljima Miom Pervan, Anom Badurinom i Markom Kovačićem.

T. R.


Tagged: , , , , ,