Komedijin Tulum u samostanu

Nakon tri i pol mjeseca, obožavatelji zagrebačkog Kazališta Komedija napokon su dočekali trenutak da se vrate na svoje omiljeno mjesto.

A da je vrijedilo čekati, dugim pljeskom potvrdilo je više od 400 uzvanika koji su imali priliku uživati u premijeri nagrađivane hit komedije ‘Tulum u samostanu’, sjedeći u potpuno obnovljenom kazalištu, novoj rasvjeti te akustici.

Prije početka, ravnatelj Krešimir Batinić, kratim se govorom obratio publici te proglasio 68. sezonu Kazališta Komedija otvorenom.

Glumci Vanja Ćirić, Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić ispričali su zanimljivu priču o jednoj neobičnoj novogodišnjoj noći i proslavi, u režiji Aide Bukvić. Scenograf i oblikovatelj svjetla je Ivo Knezović, koji je, zajedno s Hrvojem Vranićem i preveo tekst s engleskog, kostimografkinja je Gabrijela Krešić, a autor glazbe Christian Kanazir. Riječ je o svjetskoj uspješnici (The Priory), nagrađivanog dramaturga i scenarista Michaela Wynnea iz Birkenheada u Engleskoj, koja je premijerno izvedena u londonskom Royal Court Theatreu 2009. godine, a nakon pohvala kritičara, osvojila je nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Djelo se dotiče tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti.

A iz prvih redova ovu su crnohumornu dramu gledali prijatelji i kolege iz Komedije i drugih kazališta te brojna poznata lica.

K. K. / Foto: Ines Novković


Tagged: , , , , , , , , , , ,