Broadwayskim hitovima zatvorena Komedijina 67. sezona

Nakon deset mjeseci i stotina uspješnih izvedbi, nakon brojnih premijera i koncerata, završila je 67. sezona Kazališta Komedija. Gromoglasnim pljeskom pozdravljeni su i ispraćeni glumci, pjevači i orkestar, te svi djelatnici ovog kultnog zagrebačkog kazališta, a svečanu završnicu obilježila je izvedba najvećih hitova s Broadwaya te dodjela posebnog priznanja Damiru Lončaru.Dirljiva noć započela je svečanom dodjelom Godišnje nagrade Kazališta Komedija koju je za najbolje umjetničko ostvarenje dobio glumac i redatelj Damir Lončar, za ulogu Antona A.S. Dmuhanovskog u komediji Revizor, autora N. V. Gogolja i režisera Dražena Ferenčine te ulogu Nonacourta u komediji Talijanski slamnati šešir, autora Eugena Labichea i u režiji Georgija Para. Damiru Lončaru nagradu je dodijelio stručni žiri kojeg čine redatelji Krešimir Dolenčić i Zoran Mužić te prošlogodišnja dobitnica nagrade Sandra Bagarić, a uručio ravnatelj Kazališta Krešimir Batinić. Plaketa i novčana nagrada sponzor koje je HEP dodjeljuje se već treću godinu za redom, a nakon solistica Kazališta Komedija, Renate Sabljak koja je nagradu osvojila 2016. godine, te prošlogodišnje dobitnice Sandre Bagarić, ove je godine zasluženo otišla u ruke jednog od najboljih hrvatskih glumaca.

‘Vrlo sam sretan jer smo sezonu završili na najljepši način – dodjelom nagrade za umjetničko ostvarenje – našem izvrsnom glumcu Damiru Lončaru i koncertom najljepših brodvejskih melodija. Iznimno sam ponosan i zahvalan svima koji su, na bilo koji način, doprinijeli realizaciji svih programa koje smo ove sezone ponudili našoj publici’, izjavio je Krešimir Batinić, ravnatelj Kazališta Komedija.

A u maestralnoj glazbenoj večeri, koncertu pod imenom ‘Čarobni Broadway’ mogle su se čuti vrhunske interpretacije i izvedbe iz brojnih svjetskih mjuzikla poput The Little Mermaid, West Side Story, Chess, Beauty & the Beast, Monty Phyton’s Spamalot, Cabaret, Les Miserables, Jekyll & Hyde, Jesus Christ Superstar, Aida, Hair, Little Shop of Horrors i Cats. Vlatka Burić Dujmović, Mila Elegović, Renata Sabljak, Vanda Winter, Ervin Baučić, Dražen Bratulić i Đani Stipaničev pjevali su poznate brojeve uz orkestar Kazališta Komedija kojim je ravnao Krešimir Batinić.

Iako je ovim je koncertom i službeno zatvorena 67. kazališna sezona, pripreme za novu već su u punom jeku. Sve zaljubljenike u dobru satiru, dramu, vrhunske mjuzikle, vrsne glumačke i pjevačke interpretacije i u narednoj sezoni očekuje odličan program. Četiri premijere i najgledanije predstave s dosadašnjeg repertoara vraćaju se na kazališne daske Komedije nakon ljetne stanke, a za gledatelje se sprema još puno dobrih vijesti i iznenađenja.

K. K. / Foto: Novković


Tagged: , , , , , , , , ,