Koncert Želim život: Donirano 1,48 milijuna kuna

Na 12. koncertu Želim život, održanom na glavnom zagrebačkom trgu, prikupljeno je 1.484.281,25 kuna za rad Zaklade Ana Rukavina. Građani su sa 237.485 poziva na humanitarni broj 060 9000 pokazali solidarnost prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu. Brojni građani svojim dolaskom na Trg bana Josipa Jelačića obilježili su 11. godišnjicu rada Zaklade.Koncert Želim život ostvario je izuzetne rezultate gledanosti (udio u gledanosti od 35%, doseg 1.241.953 gledatelja).

‘Hvala svim dobrim ljudima koji su podržali naš rad, svojim dolaskom na koncert i pozivima na humanitarni broj. Veliko srce i podrška naših sugrađana, koju nam nesebično pružaju već 11 godina, nedavno je omogućila 80. transplantaciju krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatskog registra. To za oboljele znači novu šansu za život, a nama daje dodatan poticaj da još više i ustrajnije radimo kako bismo i u nadolazećim godinama ostvarili Anin san’, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.
Za sve građane koji nisu mogli sudjelovati na koncertu, medijski partner Zaklade i suorganizator koncerta, Nova TV, osigurala je izravan prijenos događaja na televiziji te portalu dnevnik.hr i putem usluge OYO.

‘Podržavati projekte koji doprinose zajednici i mijenjaju društvo nabolje neodvojivi su od poslovanja Nove TV. U Zakladi Ana Rukavina pronašli smo partnera s kojim to uspješno radimo već sedmu godinu zaredom, a ovaj humanitarni koncert kruna je naše cjelogodišnje suradnje. Ponosan sam na sve što smo i ove godine zajedničkim snagama ostvarili, i zahvalan svima koji su nam pomogli u prikupljanju sredstava’, izjavio je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nova TV grupe.

Iz pozivnog centra u kavani Johann Franck građanima su se javljala brojne osobe iz javnog života, a publika je uživala u hitovima poznatih glazbenika.

Zahvaljujući radu Zaklade Ana Rukavina i pomoći građana, Hrvatski registar potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutačno broji više od 55.000 potencijalnih darivatelja. Diljem zemlje, Zaklada Ana Rukavina organizirala je 355 javnih akcija upisa u Hrvatski registar iz kojeg je izdano 80 transplantata za oboljele u domovini i u svijetu.

Vrijednim donacijama građana prikupljenima na prošlogodišnjem koncertu, Zaklada Ana Rukavina donirala je Kliničkom bolničkom centru Zagreb uređaj Therakos Cellex System za ekstrakorporalnu fotoferezu za potrebe hematoloških pacijenata iz cijele Hrvatske. Nabavka ovog vrijednog uređaja omogućit će veću dostupnost liječenja ovom metodom, kao i povećanje sigurnosti postupka transplantacije.

Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada Ana Rukavina omogućila je stručno usavršavanje još dvjema mladim liječnicama u 2017. godini te su dosad ukupno četiri liječnika dobila priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije.

Donacije prikupljene na prošlogodišnjem koncertu pomogle su i da se u 2017. godini održe 34 akcije upisa u Hrvatski registar diljem zemlje na kojima se upisalo gotovo 2000 novih potencijalnih darivatelja. Ove brojke Zakladu potiču na daljnji rad i pravi su dokaz da su raspjevani građani u centru Zagreba imali i više nego dobar razlog za slavlje.

N. T. / Foto: Mislav Mesek


Tagged: , , , , , , , , , , ,