Koncertom Frajli završio Food Film Festival

Završilo je četvrto izdanje Food Film Festivala Zagreb (FFFZ)! Posljednjih deset dana park Zrinjevac bio je apsolutna hit destinacija Zagrepčana i turista. Od roditelja s djecom, poslovnjaka na ručkovima, ekipa na after-work druženjima do zaljubljenih parova i prijatelja koji su uživali u filmovima pod zvijezdama, FFFZ nudio je ponešto za svakoga.Najveća posebnost festivala bila je Aleja sretnih kišobrana s instalacijom od 150 šarenih kišobrana, koji su poslužili kao predivna kulisa za tisuće fotografija na društvenim mrežama. Nije bilo prolaznika, posjetitelja, influencera, bloggera ni poznate osobe koja je odoljela slikati se ispred ove vesele pozadine.

Osim kišobrana, raznih instalacija i foto kornera, hrane, pića, koktela, filmova i ekrana na otvorenom i chill & piknic zone, s malim pješčanikom i drvećem savršeno se uklopila dječja zona.

Predzadnji dan nastupom novosadskog ženskog benda The Frajle zaokružen je program festivala pred oko 6000 posjetitelja.

Tijekom deset dana svoje street food specijalitete poput predstavili su El Toro, Jack Daniels BBQ by American bar Dollar, AperEATivo, Plac, Cellar grill, Amelie, Cukeraj, Kofer, Klub ljubitelja janjetine, Istarska hiža, Arepa, Servus knedle, Fantastic food and drinks, Pani, Smyrna, Beer bar, McĆevap by Brko & Brko, Rakijarnica & Mangosta bar, Street food The passage+, Milky, Trdelnik, Klara premium store i Vincek.

No, najviše o festivalu govore brojke: kroz deset dana kroz festival je prošlo 150.000 posjetitelja, naručili su 75.000 porcija hrane, popilo se 15.000 bočica Coca-Cole, 3000 litara Staropramen piva, 110 boca Jack Danielsa i 180 boca Botanist gina. Za koktele se iskoristilo 80 kutija Kotanyi začina, dok je filmove 1017 minuta gledalo ukupno 10.000 posjetitelja.

S. J.


Tagged: , , , , , , , ,