U organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) započela je druga po redu konferencija posvećena istraživanju i prepoznavanju najnovijih trendova u svijetu hrane i pića UPUHH F&B Academy.
Dvodnevna konferencija realizirana u partnerstvu s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Hrvatskim sommelier klubom okupila je više od 120 ugostiteljskih i hotelijerskih stručnjake iz cijele Hrvatske, a sudionici su imale prilike čuti najnovije trendove u svijetu hrane i pića.
‘Hrana i piće postaju sve važniji motivi dolaska gostiju te su u tom segmentu napravljeni veliki iskoraci u Hrvatskoj. No sektor se suočava s brojnim izazovima koje su ujedno i prilike od dinamičnih promjena u preferencijama gostiju, promjena među zaposlenicima, fokus na lokalne namirnice i održivost, digitalizacije. Upravo smo na te teme dali uvid u posljednje trendove i primjere dobre prakse’, izjavio je Bernard Zenzerović, direktor UPUHH-a.
Konferencija je naglasila kako je za uspjeh u gastronomskom turizmu ključno ponuditi gostima autentičnost, emociju i jedinstveno iskustvo. Izv. prof. dr. sc. Krešimir Mikinac s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu istaknuo je: ‘Gosti danas ne traže samo obrok, već doživljaj. Hrvatska gastronomija ima bogatu tradiciju i vrhunske sastojke, ali ono što nas može istaknuti na globalnoj sceni je sposobnost da kroz hranu ispričamo priču o našem podneblju, kulturi i načinu života. Autentičnost, emocija i iskustvo ključni su elementi koji gostima ostaju u sjećanju i zbog kojih se vraćaju.’
Program konferencije uključuje bogat sadržaj i vrhunske stručnjake iz svijeta gastronomije i ugostiteljstva. Više od 35 renomiranih predavača – vodećih chefova, sommeliera i F&B stručnjaka – podijelit će svoje znanje i iskustvo. Među njima su Jeffrey J Vella (Maistra), Rudolf Štefan (Pelegrini), Kristijan Harjač (Noel), Vincenzo Aiosi (Les Roches), Janez Bratovž (JB Restaurant Ljubljana), Zdravko Tomšić (Chef), Katarina Vrenc (Sopal), Robert Benzia (Ganeum)… Sudionici imaju priliku sudjelovati na osam praktičnih radionica posvećenih kuharstvu, vinu, kavi i koktelima, kao i poslušati inspirativna predavanja o globalnim F&B trendovima, marketingu u gastronomiji, održivosti te tehnološkim inovacijama.
Osim edukativnog dijela, konferencija pruža jedinstvenu priliku za ekskluzivno umrežavanje s vodećim stručnjacima iz industrije, stvarajući prostor za razmjenu ideja i razvoj novih suradnji.
A. K. / Foto: 404 Agency