Kralj street arta: Banksyjeva izložba u Beču

Jedan od najpoznatijih uličnih umjetnika i crtača grafita današnjice Banksy vjerojatno je i najtajanstveniji na svijetu.Ovaj Britanac star približno 40 godina, uspješno drži svoj identitet u tajnosti, a njegovi radovi osvajaju ne samo ulice, već i aukcijske kuće diljem svijeta.

Nakon Istanbula, Pariza, Berlina i Budimpešte impresivna izložba ‘The Art of Banksy’ stigla je i u bečku dvoranu Sofiensaal. Prikazuje više od stotinu njegovih radova koji su velikim dijelom reproducirani posebno za ovu izložbu. To uključuje i neke od njegovih najpoznatijih grafita poput ‘Djevojčice s balonom’. Nakon razgledavanja radova posjetitelji mogu uživati u kratkom filmu koji pruža uvid u stvaralaštvo kralja street arta.

Bečka se izložba od prijašnjih razlikuje po tome što po prvi put uključuje neke instalacije. Tako posjetitelji mogu vidjeti repliku Banksyjeva studija ili onu kupaonice u obiteljskom domu koju je tijekom pandemije koronavirusa oslikao motivima štakora. Ova zanimljiva izložba može se posjetiti sve do 4. listopada.

M. C. / Foto: Manfred Szlezak


Tagged: , , , , , ,