Kraljevska završnica 9. Vip Zagreb Jazz Festivala

Koncertom Rudresh Mahanthappa Quarteta – koji je publiku ostavio bez daha (u pozitivnom smislu) i mamio osmijehe zbog nevjerice da glazba može biti toliko snažna i inspirativna – u nedjelju je završio četverodnevni 9. Vip Zagreb Jazz Festival.Rudresh Mahanthappa QuartetS pet sjajnih koncerata Zagreb je na četiri dana pretvorio u metropolu vrhunskog jazza i iznova dokazao da je postao neizostavni dio kulturne ponude grada.

‘Rudresh Mahanthappa Quartet ne samo da je kraljevski zatvorio deveto izdanje Vip Zagreb Jazz Festivala, već je zakucao jedan od najboljih koncerta u povijesti istog. Poslije se u razgovoru između Rudresha Mahanthappe i gitariste Davida Fiuczynskog, koji predaje na uglednoj jazz akademiji na Berkleyju, ispostavilo da su i njih dvojica gotovo bez dvoumljenja došli do toga kako je bila riječ o najboljem dosadašnjem koncertu Rudresha Mahanthappa Quarteta.A to je nešto što se ne može čuti tako često.’ (Zoran Stajčić / www.ravnododna.com)

‘Festival je ispunio sva očekivanja, na neki način smo se bojali jer ni novinari koji prate jazz nisu poznavali neke od umjetnika koji su nastupili pa je postojala bojazan da ni građani neće doći. Međutim, pokazalo se da postoji povjerenje u Festival, ovo je ipak deveto izdanje i dovodimo vrhunske umjetnike, premda se ne radi o ikonama jazza kao što su Wayne Shorter i Sonny Rollins. U četiri dana Festivala imali smo glazbenike različitih podžanrova jazza, koncerti su bili odlično posjećeni i svi glazbenicu su ispraćeni s minimalno dva bisa’, kazao je direktor Festivala Dražen Kokanović.

Aquarius
Foto: Zoran Stajčić

Pročitajte još: Rudresh Mahanthappa na kraju Vip Zagreb Jazz Festivala , 9. Vip Zagreb Jazz Festival

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,