Lada Vukić i Ivica Ivanišević podijelili VBZ-ovu nagradu

ivica-ivanisevic-i-lada-vukicDobitnicima VBZ i Tisak media književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman proglašeni su Lada Vukić za roman ‘Specijalna potreba’ i Ivica Ivanišević za roman ‘Knjiga žalbe’.lada-vukic-specijalna-potreba

Drugi put u povijesti nagrade koja se dodjeljuje već trinaesti put, nagradni fond od sto tisuća kuna podijeljen je između dva autora. Imena dobitnika objavljena su na svečanoj dodjeli nagrada u zagrebačkom klubu Opera. Otisnuti primjerak romana nagrađenim autorima uručili su Mladen Zatezalo, direktor VBZ-a, Gašpar Novak, direktor marketinga Tiska i Maja Vukorep, rukovoditeljica brend menadžmenta Jamnice.

ivica-ivanisevic-knjiga-zalbeOd devedesetak zaprimljenih rukopisa, žiri u čijem su sastavu Zoran Ferić (predsjednik), Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić i Drago Glamuzina odabrao je dva jednakovrijedna pobjednička romana.

U obrazloženju navode da je ‘Specijalna potreba’ Lade Vukić ‘hrabro napisan roman koji nam omogućuje da čujemo jedan autentičan i sasvim specifičan glas, glas dječaka koji je prilično različit od drugih i koji se s najrazličitijim svjetovima u svojoj glavi nikako ne može uklopiti u svijet oko sebe’, a Ivaniševićeva ‘Knjiga žalbe ‘sjajan i logično ispripovijedan roman u kojem sve pršti od spoznaje kako književnost ima itekako veze sa životom’.

Pobjednicima je prvi put uručena i skulptura VBZ i Tisak media književne nagrade, rad Ivice Propadala.

VBZ


vbz-natjecaj-2016
Šest finalista VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman

Marina Vujčić-VBZ nagrada
Marina Vujčić – Susjed
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,