Darujemo knjigu: Marina Vujčić – Susjed

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, časopis i portal Menu daruju 3 primjerka knjige Marine Vujčić ‘Susjed’.
Marina Vujčić-VBZ nagradaKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: MDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog       broj telefona

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Časopis Menu i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 6. prosinca
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 7. prosinca
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Jedna prosječna žena srednjih godina, podstanarka u prosječnoj stambenoj zgradi izvan centra, s prosječnim zaposlenjem u državnoj službi i prosječnim željama i nadama zaljubljuje se u susjeda kojega svakoga jutra sreće na stubištu. Osim konvencionalnog ‘Dobro jutro’ ne progovore niti jednu drugu riječ. S tom ljubavnom pričom, koja se odvija samo u njenoj glavi, ta prosječna žena iskoračit će iz svoje prosječnosti i preobraziti se u potpuno drugačiju osobu, a zbivanja u romanu pretvorit će se u napetu psihološku dramu. Ovo je roman o samoći, nevidljivosti i otuđenju, i ne samo u velikim stambenim zgradama gdje nitko nikoga ne poznaje, nego i u okviru obitelji i među prijateljima. Istovremeno, ovo je roman i o paranoji i ludilu. A kako čovjek poludi? U najvećem broju slučajeva postepeno. Od iracionalnog zaključka da to što se pripovjedačica i njezin susjed sreću na stubištu nije slučajno, do njezinih sasvim ozbiljnih deluzija dovest će nas sigurno i duhovito pripovijedanje. Na puno mjesta u romanu glasno ćemo se nasmijati, ali na nekima će nam od nelagode zastati knedla u grlu. Kad priču priča luđak, to može biti komično, ili strašno, ali to često implicira i jedan neugodan zaključak: taj luđak ponekad opasno nalikuje nama samima.

Marina Vujčić-SusjedMarina Vujčić je za roman ‘Susjed’ dobila književnu nagradu VBZ-a i Tisak medije za najbolji neobjavljeni roman 2015. godine.Ime dobitnice objavljeno je na svečanoj dodjeli održanoj u multimedijalnom klubu Opera u Zagrebu. Odluku je donio žiri u čijem su sastavu Zoran Ferić (predsjednik), Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić i Drago Glamuzina. Nagradu od 100.000 kuna i otisnuti primjerak romana pobjednici su uručili Mladen Zatezalo, direktor VBZ-a, predstavnik Tisak medije Gašpar Novak, direktor sektora marketinga i razvoja Tiska i Jasna Mikačić, direktorica marketinga Jamnice.

Marina Vujčić rođena je 1966. godine u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku. U nakladi izdavačke kuće Profil 2010. godine objavljuje roman ‘Tuđi život’, a 2014. u izdanju Hena coma roman ‘A onda je Božo krenuo ispočetka’ koji je 2015. godine ušao u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost. Njezine drame ‘Sretan kraj,’ ‘Čekaonica’ i Držićem nagrađena ‘Umri ženski’ objavljene su u izdanju Hena coma 2014. godine u knjizi ‘Umri ženski’. Ove godine u izdanju Hena coma objavila je i roman ‘Mogla sam to biti ja’. Živi i radi u Zagrebu.

VBZ


Marina Vujčić-Umri ženski
Marina Vujčić: Umri ženski (drame)
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,