Laku noć, gospođice

Svečana premijera filma ‘Laku noć, gospođice’ scenarista i redatelja Metoda Peveca, održat će se u utorak 28. siječnja u kino dvorani Cineplexx u zagrebačkom Centru Kaptol.Laku noć, gospođiceOvaj slovensko-hrvatski film na 58. festivalu igranog filma u Puli osvojio četiri zlatne Arene – za režiju, kameru, glavnu žensku ulogu i nagradu publike mladih filmofila.

Među glavnim adutima filma svakako je uvjerljiva gluma Polone Juh, Jerneja Šugmana, Mile Furst, Jana Cvitkovića i Pie Zemljič.

Hana i Sam još su mladi, imaju kuću, predivnu kćer te zanimljiv i dobro plaćen posao. On je uspješan, a ona je pomalo preosjetljivi sanjar. Ipak, njihova fina i ugodna obiteljska rutina počinje se lomiti zbog laži, nedostatka povjerenja i ljubomore. Kad Hana saznaje da Sam ima aferu s mladom kolegicom, ne pokušava spasiti brak, već se spakira i vrati majci. Čini se da će joj ponovni susret sa ljubavlju iz studentskih dana pomoći da nastavi dalje, no šarmantni Leo još je skloniji nevjeri. Ipak, unatoč tome što nema sreće s muškarcima, Hana donese odluku koja će joj olakšati život…

Metod Pevec (1958.) je filmski redatelj i scenarist, pisac i glumac. Diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Sveučilištu u Ljubljani. Prije i tijekom studija, 70-ih i 80-tih godina imao je nekoliko glavnih uloga u slovenskim i ex-jugoslavenskim filmovima te televizijskim serijama. Među njima, najvažniju je suradnju ostvario sa srpskim redateljem Živojinom Pavlovićem u slovenskom igranom filmu ‘Doviđenja u slijedećem ratu’ (1981). Napisao je nekoliko romana i zbirku kratkih priča.

4 film

Pročitajte još: Scena iz kino hita Čefuri raus! , Adria Blues – film o sekundarnim žrtvama rata

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,