Larí Marí: Armati – novi roman inspiriran istinitim pričama

Opatijski književni dvojac Larissa Kunić i Marieta Kola predstavit će svoj treći roman ‘Armati’ u četvrtak, 20. travnja, u 18 sati u zagrebačkoj knjižari Megastore (Bogovićeva 7).Larí Marí, dobitnice Kiklopa i autorice čiji su književni hitovi ‘Bez ljubavi i mržnje’ i ‘Zlatni Mjesec’ ušli u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice, kao duševne savjetnice s dugogodišnjom privatnom praksom svoje umijeće pretaču u fantastičnu ‘Prozu koja liječi’.

Novi roman s podnaslovom ‘Potraga za životnim pozivom’, izvrsnog i nagrađivanog književnog dvojca, spoj je duboke psihološke priče i proze koja liječi, a napisana kao najbolji psihološki triler. Prethodne knjige ovih autorica ne skidaju se s vrha ljestvice čitanosti.

‘Armati’ je briljantno napisan i nadasve nadahnjujući roman, inspiriran istinitim pričama. Spoj lijepe književnosti, filozofije i duhovnosti pretočen je u magičnu priču koja će vas povesti na put otkrivanja vašeg životnog poziva.

Uskrs u Veneciji. Pomrčina Sunca skriva veliku tajnu zbog koje dječak Ian Artanian ostaje bez obitelji. Kako bi iskupio grijehe svojih najmilijih i shvatio zašto je baš on jedini preživio, kreće u potragu za svojim životnim pozivom. Taj vitez duhovnosti na putu istine korača kroz medicinu, teologiju, filozofiju i psihologiju tražeći u sebi, a time i u svima nama, duboko potisnuti ili neosviješteni dar s kojim se svatko od nas rađa. To je talent zbog kojeg se razlikujemo od drugih ljudi, nešto samo naše i jedinstveno, često različito od posla kojim se bavimo.

Ianovo poslanje povezano je sa zastrašujućom obiteljskom tajnom koja mu se poput slagalice otkriva u snovima. Priča koja ga noćima budi skriva misterij čiji trag ga vodi do Teste, napuštenoga venecijanskog otoka s kojega huče riječi:

Životni poziv najdublja je svrha našeg postojanja i zato se odvažite i zakoračite u potragu života.

‘Era Vodenjaka. Ljudska se vrsta uspinje strmo i zavojito prema spasenju. Naše duše koračaju uzbrdo prateći put svjetlosti koji nam širi vidike. Onaj tko zapne, poklekne ili padne može se dići, ali onaj tko odustane, ostaje u kaljuži nesvijesti. Koprcam se tim putem popločanim nadom vjerujući da tako mora biti i da je samospoznaja najveća sreća koju će moja duša osjetiti. Ja sam jedan od regruta pozvan za viši cilj. Moje je biće satkano od suptilnih vibracija koji opsjedaju sjene duša. Mnoge od njih više nisu među nama, ali ja sam pozvan da ispričam njihove priče. Želim samo postati čovjek koji prenosi istinu, voli bližnjega svoga, djeluje pravedno i ostvaruje najdublju bit svoga postojanja.’

L. A. 


Larí Marí: Roman Armati – treći nastavak Proze koja liječi


Larí Marí i Zlatni Mjesec u Noći knjige


Larí Marí: Bez ljubavi i mržnje

Tagged: , , , , , , , , ,