Lea Dekleva: Raskošna balada Daleko

‘Daleko’ – prvi singl Lee Dekleve nakon četiri godine, jedinstvena je balada s prizvukom soundtracka koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Svojom iskrenom emocijom te raskošnim orkestralnim aranžmanom dotaknut će srca slušatelja u ovim, kako kaže, ‘neromantičnim vremenima’.Snimana je u studiju Marijana Brkića Brka (Parni valjak), a za orkestraciju je zaslužan Dalibor Grubačević. ‘Glazbeno spojiti rokera i orkestratora klasične glazbe, a sve na temelju mediteranske duše koju autor Jure Stanić nosi bio je izazov i posebna radost’, komentirala je Lea ovu zanimljivu kombinaciju suradnika.

Pjesma je ujedno i najavni singl novog albuma, svojevrsnih sabranih djela autora Jure Stanića te je jedna od posljednjih pjesama koje je Oliver Dragojević planirao snimiti. Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu Lee i Jure, upečatljiva balada ‘Daleko’ ipak je zaživjela, a sam autor nam je otkrio i zašto je ovu pjesmu povjerio u Leine ruke: ‘Leu poznajem dvadesetak godina i od početka njezine karijere sam je podržavao. Svoja je i autentična. Uživam u njezinim muzičkim radovima, razmišljanjima i bila mi je sasvim logičan izbor.’

Na albumu svoje mjesto naći će Stanićeva poznata djela u drugim čitanjima u izvedbama cijenjenih glazbenika: Gibonnija, Gabi Novak, Stjepana Hausera, Vlatka Stefanovskog, Miroslava Tadića, Antonija Serrana, Tedija Spalata.

A. R. / Foto: Neja Markičević (Cropix)


Tagged: , , , , , , , ,