Posveta Arsenu: Gabi, Lea Dekleva, Lu & Matija Dedić

U intimnoj atmosferi uz drage prijatelje protekla je promocija videospota i pjesme ‘Ja bi da te slijedim’ u izvedbi Gabi Novak, Lee Dekleve, Lu i Matije Dedića. Nesuđeni duet Arsena Dedića i Lee Dekleve, koja autorski potpisuje pjesmu, postao je svojevrsna posveta Arsenu od tri generacije Dedića; Gabi, Matije i Lu, zajedno s Leom.

‘Ne bih se usudila raditi ništa vezano uz Arsena, a da on to nije čuo i rekao da bi iza toga stao, kako je i bilo. Spletom okolnosti nismo to dospjeli snimiti, ali se nekako spontano dogodilo da smo se spojili Gabi, Matija, Lu i ja. Proveli smo emotivne trenutke stvarajući ovu pjesmu, što mi je osobno puno značilo nakon njegovog odlaska. Za takvog čovjeka i takva djela kakva je ostavio, ovo je sitnica, koja će nas podsjetiti koliko je bio važan i velik’, kazala je Lea Dekleva.

Spot je snimljen kao zapis jednog jesenskog dana u studiju, a potpisuje ga Leon Rizmaul i Daniel Rafaelić, Arsenovi prijatelji i suradnici.

Nakon što je prvi puta pogledala videospot duboko dirnuta Gabi je izjavila: ‘Hvala Lei što je donijela tu pjesmu u našu kuću, što je donijela ideju Arsena i nje i hvala joj što je produžila tu ideju i svima nam dala mogućnost da pomaknemo vrijeme i da se na neki način odužimo našem Arsenu. Svi smo puno i emotivno sudjelovali, spot je izvrstan, pravi art projekt, Rafaelić i Rizmaul su napravili odličan posao. Danas sam prvi puta osjetila u atmosferi da je Arsen tu među nama i da će zauvijek biti.’

Lea Dekleva, Lu i Matija Dedić‘Cijela priča oko pjesme i spota od početka mi je odlična. Bilo je zanimljivo realizirati sve to. To mi je bilo prvo snimanje i normalno bila sam zbunjena, ali s obzirom na odličnu ekipu brzo sam se opustila. Spot je vrlo emotivan, posebno sam kraj, odnosno scena u kojoj se pojavi moj djed. Mislim da bi Arsen bio ponosan’, izjavila je Arsenova miljenica Lu.

Promociji su prisustvovali Danijela Trbović, Ivana Roščić, Lana Barić, Siniša Škarica, Veljko Despot, Alan Bjelinski, Marijan Brkić, I-GLE i svi su bili dirnuti iskrenom porukom poslanom u pjesmi Arsenu, u čijem je znaku sve i proteklo, kao da je i sam, u prikrajku bio sa svima njima.

A. R.


Arsen Dedić
Brod s imenom Arsena Dedića

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,