Letu štuke na Ljetu u MSU

Na južnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu u subotu, 29. lipnja (21 sat) u sklopu Ljeta u MSU, nastupit će sarajevska grupa Letu štuke.
Letu štuke osnovane su 1982. godine, kad je kultura punka i novog vala u bivšoj Jugoslaviji bila na svojem vrhuncu. Prva postava grupe razišla se, doduše, nedugo nakon osnutka, a na scenu se vraćaju tek 2005. godine na inicijativu Dine Šarana. Podršku novom okupljanju benda dao je i aranžer, producent i perkusionist Đani Pervan (koji se u međuvremenu iz Sarajeva odselio u Pariz i postao članom nove postave Rundek Cargo orkestra). Nove pjesme i novi zvuk benda dali su jasan znak da su Letu štuke na početku nove glazbene ere. U toj aktualnoj iteraciji, svirka benda je drugačija od punka prve faze – intimna, istinita, pa i bolna. Stare glazbene karijere očito su evoluirale u nov glazbeni pristup, čime Letu štuke postaju jedan od svjetski rijetkih bendova čije novo okupljanje nakon duge stanke nije tek ‘money reunion’, niz koncerata za brzu zaradu, nego ono isto što je njihova muzika bila i nekad – rock and roll. I sa sadašnjim zvukom, Letu štuke u punoj su snazi, a njihovi koncerti najavljeni u raznim gradovima Europe.

Dino Šaran, frontmen grupe Letu Štuke o nadolazećem koncertu u MSU je rekao: ‘Veliko nam je zadovoljstvo što smo dobili poziv za koncertnim nastupom na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u sklopu šeste sezone Ljeta u MSU. Koliko čujemo radi se o vrlo atraktivnoj zagrebačkoj koncertnoj lokaciji gdje do sada još nismo imali priliku svirati, a na kojoj su već svoje koncerte imala respektabilna glazbena imena regije što je još dodatna privilegija i čast. Javna tajna je da se uvijek veselimo ponovnom susretu sa zagrebačkom publikom, a i sam grad uz kojeg nas vežu lijepe uspomene i iz kojeg je prije više od 15 godina i krenula naša glazbena avantura ima posebno mjesto u našoj biografiji. I ovog puta publici jamčimo odličnu zabavu uz naše kako već provjerene songove tako i pjesme s našeg aktualnog albuma Topla voda. Vidimo se 29. lipnja i mantramo da bude vedro i zvjezdano nebo.’

J. G.


Tagged: , , , , , ,