Ljeto u MSU: Ni drive-in, ni on-line, samo live!

Ljeto u MSU već je šest godina prepoznato kao kvalitetno i popularno multimedijsko ljetno događanje ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj. Po ocjeni struke, medija i publike predstavlja jedan od najboljih kulturnih festivala koji je do sada posjetilo preko 35.000 posjetitelja.U novoj sezoni Ljeta u MSU očekuju vas četiri nezaboravna koncerta na atraktivnim lokacijama – garaži  MSU i na platou kod tobogana. Jedinstveni multimedijalni program već sedmo ljeto za redom tradicionalno subotama donosi spoj vrhunskih umjetničkih sadržaja po načelu čak ‘4 u 1’: glazba, film, izložbe i performansi! Dakle, za cijenu jedne karte čak četiri umjetnička događaja.

Na najposebniju ljetnu pozornicu u gradu dolaze vrhunski izvođači regije. Sezonu 27. lipnja otvaraju Lado Electro  – nevjerojatan, čaroban spoj modernog i tradicionalnog, elektro i etno poetike, a nakon njih, jedna od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni – Tamara Obrovac koja je ove  godine nominirana za čak tri Porina, nastupit će 4. srpnja uz vrhunskog jazz pijanista Matiju Dedića i genijalnog bubnjara Krunu Levačića. 

Frontmen jednog od naših najpopularnijih bendova, Hladnog piva i jedan od najznačajnijih autora regije, Mile Kekin, nastupa 11. srpnja, a sezonu će zaokružiti 18. srpnja koncertom ponajboljeg repera i hip-hop tekstopisca regije – Ede Maajke.

Kroz spoj glazbe, filma, te vizualne i izvedbene umjetnosti program Ljeto u MSU nastoji se približiti pojmu Gesamtkunstwerka, potpunog umjetničkog doživljaja koji proizlazi iz suradnje različitih formi umjetnosti, a koji će omogućiti približavanje suvremene umjetnosti i kulture što široj publici. 

U sklopu Ljeta u MSU, uz četiri sjajna koncerta ponajboljih izvođača regije, po cijeni jedne ulaznice, moći ćete posjetiti i izložbu ‘Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma’, veliku multimedijsku izložbu posvećenu slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine.

Jedinstven multimedijski program uključivat će četvrtu godinu za redom umjetničke akcije i performanse šestero umjetnica i umjetnika koji će se održavati u različitim prostorima Muzeja prije samih koncerata. Umjetničke izvedbe razlikovat će se u mediju i izričaju, stvarajući nove dimenzije doživljajnog iskustva zainteresiranih posjetitelja. Kao što se pokazalo i proteklih godina, spoj suvremene umjetnosti i pop kulture pobudio je širok interes kod publike te im omogućava da u sklopu jednog posjeta Muzeju upoznaju široki raspon različitih umjetničkih formi. Autorice i autori koji će sudjelovati u programu umjetničkih akcija i performansa su: Tin Dožić, Dejan Gotić, Ivan Mesek, Mersiha Mesihović, Petra Mrša i Sonja Pregrad.

Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a
Autorica umjetničkih akcija i performansa: Ana Škegro
Kustosice izložbe Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma: Vesna Meštrić i Snježana Pintarić
Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković
Asistentica producenta: Miranda Herceg

Već tradicionalno, nova sezona Ljeta u MSU uključivat će projekcije najboljih dokumentarnih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Na repertoaru su dokumentarni biografski film ‘Tusta’, švedski dokumentarni film ‘Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom’, o dramatičnom životu i nasljeđu autora trilogije ‘Millennium’, biografski dokumentarni ‘Diego Maradona’, te makedonski dokumentarni ‘Medena zemlja’. 

Projekcije će se prikazivati subotama prije početka koncerta u dvorani Gorgona MSU-a u 19 sati. Broj mjesta u dvorani ograničen je, pa se dvorana popunjava prema dolasku posjetitelja. 

Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2020 možete kupiti putem sustava Eventim i na recepciji MSU-a od utorka do subote od 11 do 18 sati. 

Cijena ulaznice je 79 kuna za koncerte Tamare Obrovac, Mile Kekina i Ede Maajke, a za Lado Electro 30 kuna (posjetitelji mogu donirati i više), a sav prihod od ovog koncerta ide u humanitarne svrhe za pomoć umjetnicima čiji su stanovi i kuće stradali u nedavnom potresu u Zagrebu. 

K. I. / Foto: Monika Likarić


Tagged: , , , , , , , , , , ,