Lupinova donacija za školovanje studentice

Izložbene aktivnosti Stephana Lupina živahne su i tijekom ljeta, pa su se njegove skulpture, slike i fotografije našle u Svetom Križu Začretju.

Izložbu u Muzeju Žitnica otvorio je Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorski, a prosvjetni djelatnik Danijel Likar održao je prigodan uvodni govor. Među uzvanicima bili su Marko Kos, načelnik općine Sveti Križ Začretje te Lupinovi brojni prijatelji i pjevačica Zdenka Kovačiček.‘Lupinizam by Stephan Lupino predstavlja životni vijek posvećen umjetnikovoj neoekspresionističkoj umjetnosti, izraženoj kroz različite medije. Lupinov rad je strastven i energičan, vođen njegovom željom da uhvati nijanse slučajne, prolazne prisutnosti čovječanstva na zemlji i njegovom osobnom borbom da pomiri svoja duhovna uvjerenja’, navedeno je u katalogu izložbe.

Ova izložba, kao i prethodne, bila je humanitarnog karaktera. Lupino je, naime, donirao tri fotografije kao pomoć za školovanje studentice filozofije Mateje Škalec, čija je obitelj skromnijih financijskih mogućnosti.

M. T. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , ,