Lykke: Zašto su Danci najsretniji ljudi na svijetu

Više je nego očito zašto se Danska često naziva najsretnijom zemljom na svijetu. Osim što svojim stanovnicima nudi savršenu ravnotežu poslovnoga i privatnoga života, besplatno visoko obrazovanje i besprijekoran vozni red vlakova, nadmašuje ostatak svijeta i po broju zapaljenih svijeća po kućanstvu.Nitko ne zna više o sreći – koju Danci nazivaju lykke – od Meika Wikinga, direktora Instituta za istraživanje sreće i autora bestselera ‘Hygge – danski recept za sretan život’.

Međutim, iako je moguće mnogo toga naučiti od Danaca po pitanju uživanja u životu, ključne tajne sretnoga života potrebno je otkriti u cijelome svijetu. U ovoj fascinantnoj knjizi autor nas vodi u lov na blago kako bismo otključali vrata kvalitetnoga života. Prikupivši podatke, iskustva i savjete iz najsretnijih kutaka svijeta govori nam kako provoditi dragocjeno vrijeme, kako se odnositi prema susjedima ili kako spraviti večeru.

Neka vam knjiga ‘Lykke – potraga za najsretnijim ljudima na svijetu’ u izdanju Mozaika posluži kao vodič u potrazi za malo više lykkea u životu!

M. K.


Tagged: , , , , , , ,