Magnifico: Montevideo – dvostruki soundtrack

Slovenski glazbenik Robert Pešut, javnosti poznatiji pod umjetničkim imenom Magnifico, nastavlja uspješnu karijeru skladanja filmske glazbe s još jednim soundtrack izdanjem.MagnificoOvog puta radi se o dvostrukom CD-u kojeg krasi glazba iz kultnog srpskog filma ‘Montevideo, bog te video’, te njegova nastavka ‘Montevideo, vidimo se’, koji se trenutačno prikazuje u hrvatskim kinima.

Nakon što je lani u listopadu Magnifico izdao svoj treći studijski album filmske glazbe ‘Montevideo, bog te video’, i uspješno odradio koncerte diljem regije, povodom novog nastavka filma odlučio je ovom albumu dodati upravo ono što je nedostajalo – glazbu iz filma ‘Montevideo, vidimo se’.

U stvaranju prvog dijela ‘Montevideo, bog te video’, veliku ulogu imao je Stanislav Binički orkestar, dajući starim šlagerima koji prate tematiku filma suvremeni zvuk. Na albumu se pojavljuje i specijalna gošća, španjolska glazbenica, Luz Kasal. Dobitnica Grammy nagrade za životno djelo, za ovaj soundtrack na španjolskom jeziku je prepjevala pjesmu ‘Pukni zoro’ (‘Al viento’), ali i napisala stihove za skladbu Madrugadas.

Note pjesama s dvostrukog albuma ‘Montevideo, bog te video i vidimo se’ otkupila je Beogradska filharmonija te istu sviraju na svom redovitom repertoaru.

Nakon što je izdao uspješne albume za glazbu filma ‘Stereot’ (Stereotip) Damjana Kozole, te drugi za kriminalističku seriju ‘Prepisani’ (Prepisano) Jonasa Žnidaršiča, Magnifico je svojim novim izdanjem filmske glazbe i više no zadovoljan: ‘Na moje i veselje svih koji su sudjelovali na ovom dvostrukom albumu, zaključili smo dva vrlo dobro prihvaćena filma. Na ovom albumu nalaze se pjesme koje su dotakle svaku temu i svaku od pjesama možete čuti u nekom trenutku filma. Iskreno se nadam da će se publici svidjeti naš odabir i da će iste u njima probuditi emocije koje su osjetili i u filmu!’

Menart / Foto: Emil Kozole

Pročitajte još: Dragan Bjelogrlić: Montevideo, vidimo se , Montevideo, vidimo se: Premijera u pet dvorana , Montevideo: Gdje se igra pravi nogomet

Tagged: , , , , , , , , ,