Marijana Perinić: Novi roman Jesi online?

Nakon ostvarenog značajnog uspjeha i rasprodanih naklada zbirke priča sa stand up comedy nastupa ‘Gore ne može’ (Vuković & Runjić, 2010.) i romana ‘Šaka suza, vrića smija’ (Centar za kreativno pisanje, 2012.), Marijana Perinić, poznata hrvatska spisateljica, stand up komičarka, imitatorica i voditeljica objavila je novi roman.Marijana-PerinićKvalitetu i aktualnost novoga Marijanina romana ‘Jesi online?’, napisanog u formatu dopisivanja putem mobilnih aplikacija (Facebook, WhatsAPP, Viber, Skype, Gmail, poslovni mail…), prepoznalo je Ministarstvo kulture dodijelivši mu potporu za poticanje književnog stvaralaštva, dok se reakcije čitatelja očekuju nakon 8. lipnja, kada će se u 20 sati u ‘Atriju-Torte i to’ u Zagrebu održati predstavljanje knjige.

‘Jesi online?’ roman je u kojemu autorica na sebi svojstven, brz, duhovit, način ulazi u virtualni prostor napučen humanim namjerama, ljubavlju, srećom, stresom, strahom, smijehom, suzama, povjeravanjem, ali i mračnim tajnama, neuobičajenim navikama i lažima, u prostor koji je kulisa njene priče o pet ženskih sudbina, obiteljskim tajnama, pogrešnim odlukama i bolnim istinama.

Predstavljanje romana vodit će Iva Šulentić, o knjizi će uz autoricu i ilustratora i dizajnera naslovnice knjige, Nika Titanika govoriti književnica Milana Vuković Runjić, ovogodišnja dobitnica nagrade Grada Zagreba, a o stvarnosti društvenih mreža i virtualnih prijateljstava poznata psihologinja i publicistica Mirjana Krizmanić.

Stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić iza sebe ima više od 400 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije. Pokrenula je prvi tematskim stand up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima ‘Štiklom u mozak, loptom u dupe’, koji već godinama bilježi izvanredan uspjeh. Od 2013. godine organizira i vodi književne večeri pod nazivom ‘Ženska priča’, na kojima ugošćuje uspješne hrvatske autorice književnosti i publicistike. Trenutačno je vjerojatno najpoznatija po imitiranju aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović budući da na YouTube-u njezini nastupi broje stotine tisuća pregleda.

T. O.


Marijana Perinić i Hrvoje Jakopec
Predsjednica ko-Kolinda nasmijala do suza
Tagged: , , , , , , , , , ,